1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Farklı kültürler bir araya geldi

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Derneği tarafından düzenlenen Aşure Günü'nde Alevi, Sünni ve Süryani cemaatine mensup kişiler bir araya gelerek İsrail'e kınama ve insanların kardeşçe yaşaması için birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Adıyaman Cem Evi'nde düzenlenen Aşure Günü'nde onlarca kazanda aşure pişirilirken, binlerce kişi bir araya geldi. Alevi dedelerinin eşlik ettiği cem evi ekiplerinin semah gösterisi izleyenleri büyüledi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinliğe Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti Adıyaman milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP Adıyaman milletvekili Şevket Köse, İl Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, AK Parti İl Başkanı Lütfullah Ayhan, CHP İl  Başkanı Salih Fırat, Adıyaman Müftüsü Mehmet Avcı, Süryani Kadim Cemaati Metropoliti Melki Ürek, Defterdar Şefik Tongal başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı.

Aşure Günü nedeniyle düzenlenen programda konuşan Vali Ramazan Sodan, böyle günlerin birlik ve beraberliğe vesile olduğunu belirterek, kardeşlik adına dünya insanlarına barış mesajları gönderdi.

Saltanat ve makam kavgalarının devam ettiğini dile getiren Belediye Başkanı Necip Büyükaslan da, İsrail'e kınama mesajları gönderirken, "Filistin'de Müslüman kardeşlerimiz katlediliyor. Biz ise kılımızı kıpırdatamıyoruz. Ülke olarak bu katliamın önüne geçmeliyiz" dedi.

Konuşmalar sonrasında cem evi etrafını dolduran binlerce kişiye pişirilen aşurelerden ikram edildi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 17:08:00
Güncelleme :18 Ocak 2009 Pazar 21:07:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?