6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Fatih Anadolu Lisesi TÜBİTAK finalinde

ADIYAMAN FATİH ANADOLU LİSESİ TÜBİTAK FİNALİNDE

Adıyaman'da TÜBİTAK ortaöğretim öğrencileri arası araştırma projeleri bölge finalistleri belli oldu.

Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Malatya, Mardin, Şanlıurfa ve Tunceli illerindeki ortaöğretim kurumu öğrencilerinin katıldığı TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışmasına katılan 77 proje içerisinde 13 proje birinci oldu. Adıyaman Fatih Anadolu Lisesi, Matematik dalında bölge birincisi seçilerek final yarışmalarına katılmaya hak kazandı.

Tarih öğretmeni Feyzullah Arslan danışmanlığında 10. sınıf öğrencileri Mahmut Gazi Çabalar ve Mehmet Emin Genç'in hazırladıkları 'İttihat terakki ve modernleşmeye olan etkisi' konusu ve Matematik öğretmenleri Mustafa Gümüş ile Ahmet Sağol danışmanlığında 12. sınıf öğrencileri Derviş Çetinkaya ve Asım Alkayış'ın birlikte hazırladıkları iki dalda yarışmalara katılan Fatih Anadolu Lisesi, tarih dalında katıldığı projede elenirken matematik dalında finale katılmaya hak kazandı. 'Bölünebilme Kurallarına Tek ve Pratik Bir Yöntem' konusuyla elde edilen başarıdan Ankara'da da söz edilmesi için çaba gösteren öğrenciler, Ankara'da ki yarışmaya sıkı hazırlanıyor.

26 Mart 2010 tarihinde İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir törenle başarı belgelerini alan öğrenciler Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse'yi ziyaret ederek başarı ve mutluluklarını paylaştı. Alaköse, "Bilimsel araştırmalara teşvik amacıyla düzenlenen TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge finalini başarıyla tamamlamış olmanız bizleri çok mutlu etmiştir. Umarım Ankara'da sergileyeceğiniz projenizde iyi bir performans göstererek dereceye girmeyi başarırsınız. Sizleri tebrik ediyorum. Sizlerle kıvanç duyuyorum" dedi.

Alaköse, öğrencileri ve danışman öğretmenleri başarıları nedeniyle tebrik ederken, birer kitap armağan etti. Malatya'da düzenlenen Bilim Şenliğine 9 ilden toplam 279 projenin katıldığı ancak bunlardan 77'sinin sergilenmeye değer görüldüğü bildirildi.

Finale kalarak Ankara'daki yarışmaya katılacak olan projeler şu şekilde açıklandı: "Biyoloji dalında (Elazığ Hıdır Sever Lisesi ve Elazığ Kaya Karakaya Fen Lisesi), Coğrafya dalında (Malatya Bilim ve Sanat Merkezi ve Elazığ Özel Yavuz Selim Lisesi), Fizik dalında, (Diyarbakır Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi), Kimya dalında, ( Tunceli Özel Munzur Fen Lisesi ve Elazığ Özel Yavuz Selim Lisesi), Matematik dalında, (Adıyaman Fatih Anadolu Lisesi, Malatya Fen Lisesi ve Şanlıurfa Fen Lisesi), Sosyoloji dalında, (Diyarbakır Sezai Karakoç Anadolu Lisesi ve Şanlıurfa Özel Tevhide HatunLisesi) ve Tarih dalında (Malatya Bilim ve Sanat Merkezi.)"

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2010 Salı 18:19:04
Güncelleme :30 Mart 2010 Salı 18:34:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?