1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Feribot olmayınca dolmuşlar boş kaldı

Kahta ilçesi ile Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi arasında ulaşımı sağlayan yük ve yolcu feribotunun teknik nedenlerden dolayı seferleri iptal edilince Siverek-Kahta arasında yolcu taşıyan minibüs şoförleri işsiz kaldı.

Kahta-Siverek arasında yük ve yolcu taşımacılığı yapılan 'Derya' feribotunun, teknik kontrolleri yapılmadığı, can yeleği ve can simidi bulunmaması nedeniyle Ulaştırma Bakanlığı yetkililerince seferleri durduruldu. Feribot seferleri durdurulunca iki ilçe arasında yolcu taşımacılığı yapan minibüs şoförleri kontak kapattı.

Kahta Kaymakamı Sertel Otçu, Kahta-Siverek arasında feribot ulaşımından faydalanan vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla seferlerin geçici bir süreyle durdurulduğunu belirterek, "Bakanlık yetkililerinin düzenlediği raporda ulaşımı sağlayan feribotun teknik kontrollerinin yaklaşık 15 yıldan buyana yapılmadığı için durdurulduğu belirtiliyor. Raporda, feribotun inşa tekniğine uygun yapılmadığı belirtilmiştir. Ayrıca raporda yakıt tanklarının makine dairesi içinde olup, yakıt devreleri ve sistemin genel kurallara ve yangın emniyetine uygun olmadığı ön görülmüştür. En önemlisi raporda can yeleği ve can simidinin olmaması tehlikeye davetiye çıkarmasına yetecektir. Bizim için ilk olarak insanların can ve mal güvenliğidir" dedi.

Feribot seferlerinin durdurulmasıyla birlikte işsiz kalan minibüs şoförleri, seferlerin durdurulmasıyla işsiz kaldıklarını belirtirken, Kooperatif Başkanı Ahmet Kazanç, "Feribot ulaşımının durdurulmasıyla birlikte aynı güzergah üzerinde 23 köyün de ulaşımı kesilmiş bulunmaktadır. Evimize ekmek götüremiyoruz. Çok sıkıntıya girdik, en kısa zamanda mağduriyetimizin göz önünde bulundurulup, yetkililerden feribot seferlerin başlatılmasını istiyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 17:02:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim aydın IP: 88.247.239.xxx Tarih : 28.04.2008 18:41:37

dolmuşlarda boş kalır daha birçok şey boş kalır. Adıyamannın siyasetçileri yerlerinde oturup hiç bir şey yapmasalar tabiki şimdi böyle durumlarla karşı karşıya kalırlar .Devlet trilyonler döküp karedenize koy yapıyorda adıyaman için bir asma köprümü yapamıyacakmı adıyamanın dışarışıyla bağlantısı olmadığım için adıyamanın sosyo kültürel ve sosyo ekonomik düzeyi düşür bunun zaten farkındalar siyasetçilerimiz niye bu asma köprü için uğraşmıyorlar