6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Festivalin eğlence bölümleri iptal

ŞEHİTLER NEDENİYLE FESTİVALİN MÜZİK EĞLENCE BÖLÜMLERİ İPTAL EDİLDİ

17. Uluslararası Nemrut-Kommagene Festivali'nin müzik ve eğlence içerikli bölümleri terör örgütü tarafından şehit edilen askerler nedeniyle iptal edildi.

Nemrut Dağını ulusal ve uluslararası boyutta tanıtmak ve Türk turizminin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla her yıl geleneksel olarak kutlanan ve bu yıl 17.'si 23-26 Haziran tarihleri arasında kutlanacak olan Uluslararası Nemrut-Kommagene Festivalinin müzik ve eğlence içerikli bölümleri iptal edildi. Valisi Ramazan Sodan'ı makamında ziyaret eden festival tertip komitesinin almış oldukları kararı ilettiler. Tertip komitesinden Kahta Kaymakamı Coşkun Açık ve Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, ülkemizde

meydana gelen menfur terör olaylarından dolayı bu yıl 23-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerin tüm müzik ve eğlence ağırlıklı bölümlerin iptal edildiğini ifade ettiler.

Vali Ramazan Sodan, tertip komitesinin aldığı kararın uygun bir karar olduğunu kaydederek, "Önceki gece Hakkari Gediktepe'de meydana gelen hain saldırıda 11 askerimizin şehit olması, tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de üzüntüyle karşılanmıştır. Bütün şehit ailelerinin üzüntüsünü paylaşıyoruz. Festival kapsamındaki müzik ve eğlence ağırlıklı etkinliklerin iptal edilmesine karar verilmiştir. Hemşerilerimizin bunu anlayışla ve saygıyla karşılayacağından eminim. 17. Uluslararası Nemrut - Kommagene Festival

programından konserler, halk oyunları gösterileri ve eğlence içerikli bölümler çıkarılmıştır. Festival programının geri kalan kısmı aynen uygulamaya devam edilecektir" dedi.

Vali Sodan, "Program akışının değiştirilerek, yeni düzenlemeyle festival kapsamında; uluslararası sempozyum, moda, tasarım ve aksesuar defilesi, sergiler, Kahta edebiyat akşamları ve şiir akşamları dinletileri, antik kentler belgesel filmleri ve çocuk filmleri gösterimleri, Kommagene yarı maraton koşusu ve diğer sportif aktiviteler planlanan şekilde gerçekleştirilecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2010 Salı 13:32:00
Güncelleme :22 Haziran 2010 Salı 14:10:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?