6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Figen'in hayali gerçek oldu

FİGEN'İN HAYALİ GERÇEK OLDU

Henüz bir yaşında iken beşikte uyurken kardeşlerinin ateşle oynaması sonucu beşikle birlikte alevlere maruz kalan Mehmet Akif İlköğretim Okulu 3. Sınıf öğrencisi Figen Duyan'ın bilgisayar hayalini Adıyaman Valisi Ramazan Sodan gerçeğe dönüştürdü.

Vali Ramazan Sodan, Sosyal Yarımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan alınan bilgisayarı küçük Figen'e hediye etti. Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okul Aile Birliği üyesi Meryem Tellal, babası Abdurrahman Duyan ve annesi Naile Duyan ile birlikte Adıyaman Valisi Ramazan Sodan tarafından makamında kabul edilen küçük Figen, en büyük hayali olan bilgisayara kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kendisine alınan bilgisayarı Vali Sodan'ın elinden alan Figen, çok mutlu olduğunu belirterek, "En büyük hayalim bir bilgisayar sahibi olmaktı ve şu anda hayallerim gerçek oldu. Bir baba şefkati ile bana sahip çıkan ve hayallerimi gerçeğe dönüştüren Vali Amca'ya çok teşekkür ediyorum" dedi.

Derslerindeki başarısı ile okulda örnek bir öğrenci olan 3. sınıf öğrencisi Figen Duyan, kendisi gibi rahatsızlığı bulunan hastaları iyileştirmek için büyüdüğünde doktor olmak istediğini de sözlerine ekledi.

Figen Duyan'ın okuldaki başarısından dolayı anne Naile ve baba Abdurrahman Duyan'ı kutlayan Vali Ramazan Sodan, "Figen'in durumu beni üzdüğü gibi okuldaki başarısı da beni çok gururlandırdı. Figen kızımız çok azimli ve başarılı bir çocuk. Bu başarıyı bilgisayarla ödüllendirmek istedik. Zaten kızımızın en büyük hayali de bir bilgisayar sahibi olmaktı" diye konuştu.

Küçük kızla yakından ilgilenen Vali Sodan, hediye edilen bilgisayar ile küçük Figen'in derslerinde başarısının artacağını, bilgisayar tekniği ile gelişen çocukların karar verme ve düşünme gücünün gelişeceğini ve günümüzde bilgisayar destekli eğitimin her geçen gün daha da önem kazandığını kaydetti.

FİGEN'İN HAYALİ GERÇEK OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 18:41:01
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 18:56:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?