1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Filistin fotoğraf sergisi

Adıyaman'da İnsani Yardımlaşma Vakfı (İHH) tarafından, Filistin'deki manzarayı anlatan fotoğraf sergisi açıldı.

Ulu Cami yanında bulunan özel bir giyim dükkanında açılan sergiye ilgi yoğun oldu. İsrail'in baskısı altında kalan Filistin'de yaşanan olayları anlatan fotoğraf sergisini katılımcılar gözyaşları ile gezdi. Sergide sinevizyon eşliğinde oynatılan Filistin'deki saldırı videolarını izleyen bazı öğrenciler gözyaşlarına boğuldu. Sergide Filistin'e yardım amaçlı bayraklar ve siyah kurdeleler satıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan İHH Adıyaman Şube Başkanı Abdurrahman Gürbüzcan, bütün bu işgallere ve zulme rağmen Filistinliler’in mücadelelerini şerefli bir şekilde verdiklerini dile getirerek, "Hepimizin adeta kahrolarak takip ettiği gibi İsrail'in askerleri Mescidi Aksa’nın onurlu ve şerefli mücahit direnişçilerine havadan, karadan ve denizden olanca gücüyle saldırmaktadır. Müslüman'ın Müslüman'dan başka dostunun olmadığı bugün bir kez daha belli olmuştur. İnsanlığın bakmaya bile utandığı bu manzara karşısında elbette sessiz kalmacağız. Filistin bizim kalbimizdir. Bugün açılan fotoğraf sergimizde de Filistinli çocuklara, kadınlara ve vatandaşlara yapılan zulme tanık olacaksınız" diye konuştu.

Ayrıca katılımcılar sergide yer alan not defterine savaşın sona ermesi yönünde ve İsrail'i kınayan notlar yazarken, bazı katılımcılar fotoğrafları cep telefonlarına kaydettiler.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 16:38:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
JANDARMA IP: 88.226.0.xxx Tarih : 9.01.2009 20:05:48

O KADAR ASKERİNİZ ÖLDÜ OKADAR ŞEHİT VERDİNİZ DEPREMLER OLDU FELAKETLER YASANDI ÜLKEMİZDE İSRAİLMİ FİLİSTİNMİ AMERİKAMI FRANSAMI GIYABİ CENAZE NAMAZI KILDI .MİTİNKMI YAPTI AYAĞAMI KALKTI BAS SAĞLIĞIMI DİLEDİ YARDIMLARMI YOLLADI HİÇBİRİ BUNU YAPMADI BU KADAR DUYARLIYDIZ MADEM HERGÜN ŞEHİTLERİMİZ OLDUĞU GÜNLERDE NEDEN DÜZENLENMEDİ BU FALİYETLER..BENİM GÖRÜŞÜM YANLIS BU OLANLAR HA OLAYLAR ÜZÜCÜ AMA BİZE YAPILANI YAPMALISINIZ