1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Filistin için gıyabi cenaze namazı

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Çağlayan meydanında İsrail'i kınamak, Filistin'e destek olmak amacıyla Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtuluş'un katılımı ile gerçekleştirilen mitingi değerlendiren Saadet Partisi Adıyaman İl Başkanı Mustafa Alkayış, Cuma namazına müteakip Filistin'de vefat eden insanlar için gıyabi cenaze namazı kılınacağını açıkladı.

Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Alkayış, Filistin'e destek olmak için bir dizi etkinlikler yapacaklarını açıkladı. Saadet Partisi İl binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında Başkan Alkayış, geçtiğimiz günlerde İstanbul Çağlayan meydanında Filistin'e destek olmak, İsrail'i kınamak amacıyla yapılan mitingi değerlendirdi. Mitingde Türk halkının Filistin ile dayanışma içerisinde olduğunu gösterdiğini belirten Alkayış, miting sonrasında hükümetin ve uluslar arası diplomasilerin harekete geçtiğini vurguladı.

İsrail'in vahşi saldırılarına karşı halkın tepkisine tercüman olabilmek amacıyla Saadet Partisi Adıyaman İl Başkanlığı olarak bir takım etkinlikler yapacaklarını dile getiren Alkayış, "Gazze'de hayatını kaybeden kardeşlerimiz izin Ulu Cami'de cuma namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kılınacaktır. Tüm Adıyamanlılar davetlidir. Gıyabi cenaze namazının kılınmasının ardından Sümer meydanından yürüyerek Demokrasi parkına geçeceğiz. Burada bir basın açıklaması düzenleyeceğiz. Gazze'de günde yüzlerce
kardeşimiz hayatını kaybediyor. Gazze'de yaşananlar insanlık tarihi boyunca yaşanmamış olaylardır. Hangi partiden, düşünceden, sosyal gruptan olunursa olunsun, bu vahşete sessiz kalınamaz. Filistin'e ABD sahip çıkmayacak. Gazze'ye AB üzülmeyecek. Değerlerimize sahip çıkalım" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 16:11:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?