1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Filistin için imza kampanyası

Anadolu Gençlik Derneği Adıyaman Şubesi, Filistin'e destek vermek ve devam eden saldırıların sona ermesi için imza kampanyası düzenledi.

Anadolu Gençlik Derneği Adıyaman Şubesi’nin başlattığı imza kampanyasına bazı sendikalar da tam destek verdi. Demokrasi Parkı önünde başlatılan imza kampanyasına Adıyamanlılar yoğun ilgi gösterdi. İmza kampanyası yapılan basın açıklaması ile başladı. Filistin'deki olayları dünya tarihinin gördüğü en vahşi soykırım olarak değerlendiren Anadolu Gençlik Derneği Adıyaman Şube Başkanı Murat Erol, İsrail’in insan haklarını ihlal etmeye devam ettiğini belirtti. İsrail'in İslam dünyasının sessizliğinden güç aldığını kaydeden Erol, Filistin'in davasının İslam ümmetinin ortak davası olduğunu savundu. Erol, "Bu saldırılar İsrail'in kana doymadığının bir göstergesidir. Bu, Siyonist İsrail'in Filistin'de yaptığı ne ilk ne de son katliamdır. Bugün İslam ümmetini yöneten siyasi liderler bu katliamları durdurmak için cılız tepkiler vermek yerine İsrail'e karşı ciddi yatırımların uygulanmasını sağlayacak adımları atmak zorundadır. Aksi takdirde kaybeden sadece Gazze değil, bütün insanlığın onuru olacaktır" diye konuştu.

İsrail'e tepki noktasında kınamaların yanı sıra yapılacakları söyleyen Başkan Erol, "İsrail'le olan bütün askeri ilişkiler tek taraflı olarak iptal edilmelidir. Büyükelçi istenmeyen adam ilan edilerek ülkesine gönderilmeli, Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi geri çağrılmalıdır. Türkiye öncülüğünde 8 İslam ülkesinin bir araya gelerek kurdukları D/8 harekete geçirilerek bölgede inisiyatif ele alınmalıdır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 19:19:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?