1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Filistin için kermes

Adıyaman'daki bazı sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek, Filistin yararına kermes düzenledi.

Adıyaman İnsani Yardım Derneği (YADER) başkanlığında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, Demokrasi Parkı'nda bulunan çadırda kermes açtı. Kermes Eşref Ağır'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim ile açıldı. Açılış kurdelesini Belediye Başkanı Necip Büyükaslan yaptı. Kermeste Filistin bayrak ve atkılarına büyük ilgi gösterilirken bunun yanında ev yemekleri ve kuru yemişlerde satışa sunuldu. Kermesin ilk gününde vatandaşlar kermese büyük ilgi gösterdi.
Kurdele kesiminde konuşan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Filistin ve İsrail arasında kıyaslanamayacak kadar güç farkı olduğunu, fakat Filistinlilerin buna rağmen Allah sevgisiyle yılmadan mücadele ettiklerini belirtti. Büyükaslan, "Bir yanda dünyanın en güçlü devleti İsrail, diğer yanda küçük Filistin devleti. İsrail'in tankları, uçaklarına karşı Filistin'de bunlara taş atan küçük yürekler. Filistinlilerde Allah sevgisi var. Filistin'de yaşanan soykırıma dur demek için bu tür etkinliklerin önemi büyüktür" dedi.
YADER Başkanı Abdurrahman Gürbüzcan ise, kermesin bir hafta süreceğini belirterek, "Çeşitli etkinliklerle Filistin'deki kardeşlerimize destek olmaya gayret ettik. Bu kermesimizden elde edilecek gelirlerle de Filistin'deki kardeşlerimize yardım edeceğiz. Filistin'de yaşanan sıkıntılara baktığımızda aslında az şey yapmadığımızı farkına varıyoruz. Bizlerin daha fazla yardım yapması gerekiyor" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 18:32:32
Güncelleme :13 Ocak 2009 Salı 10:10:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?