1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Filistin'le dayanışma gecesi

Adıyaman'da gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak'ın katılımıyla 'Filistin ile Dayanışma' gecesi düzenlendi.

Hisar Salon'da düzenlenen geceye Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İl Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Alkayış, kurum müdürleri, sendika ve dernek başkanlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran-ı Kerim okunularak başlanılan program, Halime Yılmaz isimli küçük bir kız çocuğunun okuduğu 'Filistinli Çocuk' şiiriyle devam etti. Küçük kızın gözyaşları içerisinde okuduğu şiiri dinleyen katılımcılar, duygusal anlar yaşadı. Filistin'de yaşanan zulüm ve dram sinevizyon ekranında katılımcılara izletildi.
Filistin ile dayanışma adlı konferansa konuşmacı olarak katılan gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, zulümden sadece Filistin'in zarar görmediğini, bugün yapılan protestoların aslında kendimiz için yapıldığını dile getirdi. Filistin'in kimseye ihtiyaç duymadığını kaydeden gazeteci-yazar Dilipak, "Asıl biz onlara muhtacız" dedi.
Bu zulüme karşı çıkanların ve bu savaşın durması için mücadele edenlerin cennet kapılarının açılması noktasında büyük bir adım atacağını dile getiren Dilipak, "Bugün Filistin'e düşen ateş, yarın bizim çocuklarımızı yakar. Aslında biz Filistin için değil, kendi geleceğimiz için mücadele ediyoruz. Filistin'in yardıma ihtiyacı yok. Biz onlara yardım göndermesek de Cenabı Allah onların rızkını verir. Ama bizim yardım etme ihtiyacımız var. Biz İsrail'i kınamak adına yaptığımız eylemlerle aslında Filistin'de
zulüm yapan kişilerin direk bir biçimde cehenneme gitmelerine engel oluyoruz. İsrail sağlam gibi görünüyor ama ruhları çürüyor. Acınılması gereken ülke İsrail'dir" diye konuştu.
Öte yandan vatandaşlara salon girişinde İsrail'e boykot çağrısı yapılarak, İsrail ürünlerinin bulunduğu boykotun uygulanılması istenilen markaların yer aldığı broşürler dağıtıldı.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 14:05:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?