1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Filistinli yetimlere yardım

Adıyaman Gökkuşağı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Filistin'de yetim kalan çocuklar için kampanya başlattı.

Yeryüzü doktorları ile Filistin'e giden Gökkuşağı Derneği Onursal Başkanı Dr. Murtaza Yetiş, Gazze izlenimlerini, verdiği seminerde anlattı. Seminer Gazze'de çekilmiş görüntülerin sinevizyon aracılığıyla katılımcılara izletilmesi ile başladı. Sinevizyonda izletilen görüntüler katılımcıların yüreklerini sızlattı.

Adıyaman Esnaf Odaları Birliği (ESOB) konferans salonunda düzenlenen seminere AK Parti geçmiş dönem Adıyaman Milletvekili Ahmet Faruk Ünsal, CHP Adıyaman Belediye başkan adayı Zeynal Aslan, Sağlık İl Müdürü Mehmet Emin Taş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yakup Akıncıoğlu, ESOB Başkanı Mustafa Salman, Rehberlik Araştırma Müdürü Abulkerim Işık, Gökkuşağı Derneği üyeleri, yardımlaşma ve dayanışma derneği temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Filistin'de yaşadıkları ve karşılaştıkları durumu anlatan Onursal Başkan Murtaza Yetiş, umutsuz gittikleri Filistin'den umutlarla döndüklerini söyledi. Filistin halkının İsrail zulmünde hayatını kaybedenlere şehit gözüyle baktıklarını dile getiren Yetiş, başından geçen olayları şöyle özetledi:
"İsrail'den umutlarla döndük. İsrail zulmü altında kalan Filistinli çocuklar ve halk bizi çok şaşırttı. 6 yaşındaki bir kız çocuğuna size yardım edelim mi diye sorduk. Benden daha mağdur kişiler var onlara yardım edin dedi. Yetim bir çocuğa seni Türkiye'ye götürelim mi diye sorduk. Ben burada doğdum, burada ölürüm diye cevap verdi. Bu durum bizi umutlandırdı."

Uzun süredir Gazze'de bulunan AK Parti Adıyaman geçmiş dönem milletvekili Ahmet Faruk Ünsal da seminerde İsrail'in bugüne kadar yaptığı işgalleri ve zulümleri anlattı.

Seminer sonrası Gökkuşağı Derneği olarak Filistin'deki yetim çocuklara yardım eli uzatmak için yardım kampanyası başlattıklarını açıklayan Yetiş, kampanya kapsamında Filistin'de bulunan 35 yetim çocuğa 15 yaşına gelene kadar bakacaklarını belirtti. Yetiş, kampanyaya herkesin katkıda bulunabileceğini hatırlattı.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 13:03:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?