1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Filistinliler için gıyabi cenaze

Adıyaman'da Cuma Namazı sonrası Filistinli şehitler için kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası binlerce kişi sokaklara döküldü.

Ulu Camii'nde kılınan gıyabi cenaze namazına binlerce kişi katıldı. Gıyabi cenaze namazına katılanlar caminin avlusuna sığmayınca, sokakta saf tutuldu ve trafik akışı durdu. Adıyaman'daki 27 sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen protesto gösterilerine Belediye Başkanı Necip Büyükaslan dahil çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından kalabalık kaldırımdan sesiz bir şekilde Demokrasi Parkı önüne kadar yürüyerek burada basın açıklanması düşünülüyordu.

Fakat İsrail'e öfke duyan kalabalık yetkililerin uyarılarına aldırış etmeden yolları kapatarak 9 Eylül Caddesi, Harıkcı Caddesi ve Atatürk Caddeleri'ni takiben Demokrasi Parkı'na ilerledi. Polis ekipleri kalabalığın kurallara uymadığını belirterek sık sık uyarıda bulundu. Fakat öfkeli kalabalık, polis ekipleri ve sivil toplum kuruluşu yetkililerini dinlemedi. Binlerce kişi tekbirler ve sloganlar eşliğinde ilerledi. Polis ekipleri kalabalığı durdurmak için defalarca girişimde bulundu fakat başarılı olamadı.

Kalabalık grup, Demokrasi Parkı önünde toplandı. Adıyaman İnsani Yardım Vakfı Derneği Başkanı Abdurrahman Gürbüzcan tarafından yapılan basın açıklamasında İsrail'in bütün dünyanın gözü önünde soykırım gerçekleştirdiğini, Siyonistlerin insan haklarına karakterlerine uygun şekilde ihlal ettiğini vurguladı. Konuşma sırasında kalabalık sloganlar ve tekbirlerle konuşmayı böldü. Kalabalık hep bir ağızdan yaşananların sona ermesi için dua etti. Polis ekipleri protesto gösterilerinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Konuşmanın ardından İsrail ve ABD Bayrakları yakılmak istendi. Bayraklar açıldığında kalabalık İsrail ve ABD Bayrakları'na tükürme yarışına girdi. Bir taraftan kalabalık bayraklara tükürürken, bir gösterici ise elindeki ayakkabı ile bayrakları dövmeye başladı. Üzerini kolonya dökülen bayraklar alev aldıktan sonra kalabalık tarafından çiğnendi.
Protesto gösterisi olaysız bir şekilde sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 15:38:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?