1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Film gösterimi ilgi görmedi

Adıyaman Üniversitesi tarafından düzenlenen Adıyaman-Nemrut Uluslar arası 2. Film Günleri'nin ilk gününde gösterilen 'Güneşi Gördüm' filmini sadece protokol izledi.

Gezici sinema ve tiyatro TIR’ı ile Adıyaman merkez olmak üzere ilçelerde film gösterileri yapılacak. Adıyaman-Nemrut Uluslararası 2. Film Günleri'nin ilk günlerinin ilk gösterimi Adıyaman Valiliği bahçesinde yapıldı. 'Güneşi Gördüm' filminin gösterildiği ilk güne ilgi yok denecek kadar az oldu.

Vali Yardımcısı Aydın Börü, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salik, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, az sayıda akademik personel ve az sayıda kişi filmi izledi. Protokol üyeleri film bitmeden alandan ayrılınca, filmin tamamını sadece birkaç kişi izledi.

Üniversite ve İtalyan Kültür Ataşeliği tarafından hazırlanan proje, Adıyaman Garnizon Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği halinde gerçekleştirilecek. Adıyaman-Nemrut Uluslararası 2. Film Günleri, 28 Eylül-14 Ekim 2009 tarihleri arasında, son dönemde yapılmış çoğu yerli olmak üzere 40 kısa ve uzun metrajlı film ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait belgesel filmler gösterilecek.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz ilginin az olmasıyla ilgili olarak, "Bugün havanın rüzgarlı olmasından dolayı havanın azizliğine uğradık. Herhalde tanıtımda da biraz sıkıntı oldu. Ama Çarşamba günü İtalyan Kültür Ataşeliği ile ortaklaşa resepsiyon sonrasında ki göstereceğimiz İtalyan filmleri ile birlikte özellikle Nemrut Dağı'nın zirvesinde yoğun bir ilgiyle karşılanacağını umut ediyoruz. Tabi bugün 'Güneşi Gördüm' filmini Adıyaman merkezde gösteriliyor olmasını yeterince tanıtabilmiş olsaydık; büyük olasılıkla ülkemizi temsilen Oscar'a aday gösterilen bu film daha geniş katılımla izleniyor olacaktı" dedi.

1. Film Günleri'nin ücretsiz olmasına rağmen bu yıl 1 TL olmasıyla ilgili olarak da açıklama yapan Rektör Gündüz, "Sineme günlerinin ücretli olması yanlış anlaşıldı. Adıyaman Üniversitesi sinema salonunda izletilen filmler 1 TL ile ücretlendirilirken, ilçelerde açık hava yazlık düzendeki film gösterimleri ücretsizdir. Hatta ilçelerde ikramlarda da bulunacağız. Çünkü bu proje Kültür Bakanlığı tarafından Adıyaman Üniversitesine sunulan destekle ve Adıyaman Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğünün ortak projesidir" şeklinde konuştu.

Adıyaman'ın ilçelerinde sinemanın olmadığına, son 10 yıl boyuncu Türk filmlerinin dünya ölçeğinde ilgiyle karşılandığına vurgu yapan Gündüz, "Bu filmlerle halkımızı nostaljik bir biçimde yazlık sinema düzeneğinde buluşturmak istedik. 18 gün boyunca Adıyaman'ın çeşitli ilçelerinde SODES ve Kültür Bakanlığının desteğiyle edindiğimiz gezici sinema TIR’ı dolanacak ve programda yer alan filmleri göstermeye başlayacak. Biz bu proje kapsamında Adıyaman'da daha önce sinemaya gitmemiş, hele hele gençleri düşünecek olursak yazlık düzende hiç sinema izlememiş yaklaşık 100 bin nüfusa ulaşabileceğimizi tahmin ediyoruz" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 14:06:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?