1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Fırat'tan Kılıçdaroğlu'na ağır suçlamalar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni iddialarına sert yanıt verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın e-postayla köşe yazarlarına gönderdiği belgelerin ardından yeni bir belge açıklayan Kılıçdaroğlu'na, Fırat'ın cevabı gecikmedi.

Adıyaman'da Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını internette okuyan Fırat, sert açıklamalarda bulundu. Fırat, köşe yazarlarına gönderdiği yazıda Kılıçdaroğlu'nun sahtekar ve üçkağıtçı olduğunu bütün Türkiye'nin görmüş olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nun iddialarının yalan olduğu ortaya çıkınca olayı saptırmaya çalıştığını öne süren Fırat, "Yine her zaman yaptığı gibi kendine göre olayı saptırmaya çalışıyor. Kılıçdaroğlu'nun elinde salladığı belgenin, başka bir şey ifade ettiğini yazımda belirttim. O belgeyi yazıma ekledim. Böylelikle Kılıçdaroğlu'nun sahtekar olduğunu, üçkağıtçı olduğunu görmüş oldu bütün Türkiye. Burada vermiş olduğu cevap da bunların hiçbiriyle ilgili değil" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'dan aldığı bir yazıyı belge diye kamuoyuna sunduğu yönündeki açıklamasına karşılık Fırat, "Ben belgeyi devletin bizzat kendisinden almak zorundayım. Şu anda AK Parti iktidarda ve benim muhatabım bir milletvekili olarak bakan veya başbakan yardımcısıdır. Bürokrasiyle olan ilişkiyi o sağlayacaktır. Ben doğrudan bürokrasiye talimat veremem. Ama Kılıçdaroğlu'nun alışkın olduğu bir şey var. Memurları tehdit ederek, memurlara milletvekilliği vadederek onları suç işlemeye teşvik etmek tabında var, yaşam tarzlarında var. Bizde öyle bir şey yok. Normal prosedür içerisinde belgeleri isteriz ve devletin belgeleri geçerlidir" şeklinde konuştu.

Fırat, Deniz Baykal'ın servetinin altındaki gayri ahlaki ve vergiye tabi olmamış gelirlerinin soruşturulması gerektiğini kaydederek, "Baykal, kendisi bir siyasi partinin lideridir. İfade ettiği servetinin kaynağını izah etmek durumundadır. İzah etmediği takdirde buradan ilan ediyorum; servet beyanında göstermiş olduğu servetin kaynağı karanlıktır ve vergisi ödenmemiş olan gelirlerden elde edilmiştir. Bunu izah etmediği süre içerisinde Türk halkının vicdanında mahkum olmaktan kurtulamayacaktır. O bakımdan Kılıçdaroğlu'nun öncelikle kendi liderinin servetinin altındaki gayri ahlaki vergiye tabi olmamış gelirini soruşturmasında fayda vardır. Baykal bana ve Türk halkına cevap vermek zorundadır. Cevap verilmediği takdirde bu ithamlarım giderek daha ağırlaşacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 12:37:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?