6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Fitre miktarı açıklandı

Adıyaman Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından belirlenen fitre ve zekat tutarlarını açıkladı.

Müftü Mehmet Emin Avcı, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun almış olduğu kararla bu yılki, en asgari fitre tutarının 5 YTL olarak belirlendiğini söyleyen Müftü Mehmet Emin Avcı, "Hali vakti yerinde olan Müslüman kardeşlerimizin fitrelerini vermesi gerekiyor. 5 YTL vermeye gücü olmayan kardeşlerimiz 2 lira 50 kuruş tutarında fitre verebilirler. Bayram Namazı öncesine kadar fitrelerini vermesi gerekiyor" dedi.

Müslümanların Ramazan Ayı'nda verecekleri zekatlara da dikkat etmesi gerektiğine değinen Avcı, "Zekatta hem Allah'ın hakkı var, hem de kul hak vardır. Allah'ın hakkı var. Çünkü Allah onu emretmiş, farz kılmıştır. Kul hakkı vardır. Çünkü kul kazancının bir kısmını olmayan insanlara vermek zorundadır. Bir kişi zekatını vermediği durumda hem Allah'ın, hem de kul hakkını yemiş oluyor. Bu dünya bir imtihan yerdir. İnsanlar daima bunu düşünmek zorundadır. Görevlerini her gün yapmaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 17:56:09
Güncelleme :29 Eylül 2007 Cumartesi 18:03:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?