1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Fitrede zengin fakir ayrımı yok

Adıyaman Müftüsü Mehmet Emin Avcı, fitre fiyatının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 6 YTL olarak belirlendiğini belirterek, fitrenin zengin ve fakir herkesin vermesi gerektiğini vurguladı.

Adıyaman Müftüsü Mehmet Emin Avcı, belirlenen fitre fiyatının en düşük fiyat olduğunu belirterek, vatandaşların maddi durumuna göre ve gönüllerinden koptuğu ölçüde fitre verebileceğini söyledi.

Avcı, fitrelerin Ramazan ayı içersinde verilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bayram namazına kadar fitrelerin hak sahiplerine verilmesi gerekiyor. Fitreler aile fertlerinin hepsi için verilir. Fitrelerin Ramazan Ayı'nın son haftasında verilmesi çok daha faydalı olacaktır. Bayram öncesi ihtiyaç sahiplerinin eline para geçmesi ve ihtiyaçlarını gidermesinin ayrı bir güzelliktir. Fitre mali bir ibadet olup, hem orucun kabulü, vücudun zekatı ve sadakasıdır" dedi.

Bayram Namazı'ndan önce dünyaya gelen çocuklar için fitre verilmesinin zorunlu olduğunu, namaz sonrası doğan çocuklar için fitre verilmeyeceğini belirten Avcı, "Zenginler ile fakirlerin fitresi aynı oranda olmaz. Her insan kendi bütçesine ve maddi durumuna göre fitre verebilir. Fitreleri ilk olarak maddi durumu iyi olmayan komşulara ve akrabalara daha sonra çevredeki kişilere verilebilir. Anne, baba, dede, evlat ve toruna fitre düşmezken, kardeş, amca, hala, teyze ve dayı gibi akrabalara fitre düşer" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 23:28:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?