6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Fransız sporcu snowkite yaptı

FRANSIZ SPORCU NEMRUT DAĞI TÜMÜLÜSÜNDE SNOWKİTE YAPTI

Dünyaca ünlü Fransız snowkite sporcusu Guillaume Chastagnol, tanrılar tahtı Nemrut Dağı'nda ki revasa heykellerin üzerinde snowkite yaptı.

UNESCO tarafından dünya kültür mirası listesinde yer alan ve dünyanın 8. harikası olarak kabul edilen Nemrut Dağı, Red Bull tarafından gerçekleştirilen etkinlikte ilk kez snowkite sporuna ev sahipliği yaptı. Dünyaca ünlü sporcusu Fransız Guillaume Chastagnol, tanrılar tahtı Nemrut Dağı'nda muhteşem bir gösteri sundu.

Doğu ve batı medeniyetinin buluşma noktası olan ve güneşin en güzel doğup battığı yer olan Nemrut Dağı bu kez spora ev sahipliği yaptı. 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut dağı zirvesinde, ilk kez böyle görsel bir şov yaşandı. Nemrut Dağı tümülüsü ve devasa heykellerin gökyüzünden çekilmiş kar altındaki muhteşem görüntüsü ortaya çıktı.

Dünyaca ünlü Fransız snowkite sporcusu Guillaume Chastagnol katır sırtında Nemrut Dağı eteklerine kadar geldikten sonra, zirveye tırmanan sporcu burada kar altındaki tümülüste snowkite yaptı. Rüzgarın yaklaşık saniyede 15 kilometreye ulaştığı Nemrut Dağı zirvesinde uçan Fransız sporcu Chastagnol, şimdiye kadar birçok ülkede performans göstermiş ve en son Etna Yanardağı'nda gösterdiği performansıyla adından oldukça söz ettirmişti.

Guillaume Chastagnol, dünyanın birçok yerinde çok yüksek dağ ve tepelerde snowkite yaptığını fakat buradaki heyecanı hiçbir yerde almadığını belirtti.

Chastagnol, "Yüzyıllar önce medeniyetlerin buluştuğu bir krallık ve dünyanın 8. harikası olarak kabul edilen bir tapınakta, heykellerin arasında bu sporu yapmak çok heyecan vericiydi. Bölge ve hava koşulları snowkite için çok elverişli, ayrıca bu tarihi doku ve efsaneler de beni oldukça etkiledi.Dünya benim oyun alanım, fiziki şartların elverdiği her yerde snowkite yapmak istiyorum. Türkiye de, doğal güzelliklerin tarih ile buluştuğu ve snowkite için uygun çok fazla yere sahip. Umarım Nemrut ziyaretim

bir başlangıç olacak" dedi.

Chastagnol, "Bu bölge, bu tapınak ve heykellerle ilgili yıllar önce olanların hikayesini birçok yerde okumuştum. Hayalim burayı ziyaret etmek ve acaba kar olabilir mi? diye görmekti. Dünyanın birçok tepesinde olduğu gibi rüzgar da bizden yana üstelik kuzey tarafında kar olduğu için çok şanslıyız. Hava sıcaktı ama rüzgar mükemmeldi dolayısıyla güzel uçuşlar yaptım. Rüyalarım gerçeğe dönüştü" şeklinde konuştu.

FRANSIZ SPORCU NEMRUT DAĞI TÜMÜLÜSÜNDE SNOWKİTE YAPTI
FRANSIZ SPORCU NEMRUT DAĞI TÜMÜLÜSÜNDE SNOWKİTE YAPTI
FRANSIZ SPORCU NEMRUT DAĞI TÜMÜLÜSÜNDE SNOWKİTE YAPTI
FRANSIZ SPORCU NEMRUT DAĞI TÜMÜLÜSÜNDE SNOWKİTE YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 09:35:04
Güncelleme :28 Mart 2010 Pazar 00:15:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?