1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

GAP başkanı Adıyaman'da

Yaklaşık 10 gün önce GAP İdaresi Başkanlığı görevine atanan Sadrettin Karahocagil, GAP bölgesini ziyaret etti. Karahocagil, ''GAP Eylem Planı'nın başarısı için çalışacağız" dedi.

Hükümet tarafından Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Eylem Planı'nın açıklanmasının ardından GAP İdaresi Başkanlığı görevine atanan Sadrettin Karahocagil, bölge ziyaretlerine başladı. Bölgedeki Vali, Belediye Başkanı, ticaret ve sanayi odası başkanlarıyla bir araya gelen GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil Adıyaman'ı da ziyaret etti.

Adıyaman'da ilk olarak Vali Ramazan Sodan'ı ziyaret eden GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil'e GAP İdaresi Başkan Yardımcısı Hasan Kılıç ve Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz eşlik etti. Başkan Sadrettin Karahocagil, Valilik özel defterini imzaladı. Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Karahocagil'e Nemrut Dağı heykelcikleri hediye etti.

Heyet daha sonra Çok Amaçlı Toplum Merkezi'ni (ÇOTAM) ziyaret etti. Düzenlenen kurslar hakkında bilgi alan Başkan Karahocagil ve Vali Sodan'a, ÇOTAM Sorumlusu Hacer Demirtaş, merkezde çok güzel ürünler ortaya çıkardıklarını fakat pazarlama konusunda sorun yaşadıklarını dile getirdi.

El sanatları, giyim, mefruşat, nakış, modelistlik, stilistlik, konfeksiyon kursuna katılan 165 kursiyerin 8 ayda aldıkları kurslarda ortaya çıkardıkları ürünlerin sergisi Güzel Sanatlar Galerisi'nde açıldı. Serginin açılışını yapan Vali Sodan ve Başkan Karahocagil sergiyi gezerek sergi hakkında bilgi aldı.

GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, kendisinin göreve yeni atandığını ve bölgeye tanışma ziyareti gerçekleştirdiğini belirterek, "Bölgedeki Valiler, Belediye Başkanları, ticaret ve sanayi odası başkanlarına tanışma ziyareti yapıyorum. Üç gün sürecek bu ziyaretimde 5 ili, daha sonra 4 ili ziyaret edeceğim. Yerel yetkililerle bir araya gelerek birlikte çalışarak yeni bir sinerji oluşturmaya çalışacağız. Hükümet tarafından açıklanan GAP Eylem Planı ile birlikte göreve atandım ve bundan gurur duydum.

Eylem Planı'nın başarısı için çalışacağız" dedi.

Vali Ramazan Sodan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, GAP İdaresi'nin Adıyaman'da önemli yatırımının olduğunu, yatırımları değerlendirerek taleplerin ileteceğini kaydetti.

GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil daha sonra Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zafer Ersoy'u ziyaret etti.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 14:54:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?