1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

GAP Gazeteciler Birliği toplantısı

Merkezi Adıyaman'da bulunan GAP Gazeteciler Birliği Cemiyeti 3. Olağan Genel Kurulu toplantısı yapıldı.

Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası konferans salonunda gerçekleştirilen 3. Olağan Genel Kurul toplantısında Zeynal Abidin Kıymaz yeniden genel başkanlığa seçildi. Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, ESOB Başkanı Mustafa Salman, daire müdürleri, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra birçok ilden çok sayıda basın mensubu genel kurula katıldı.

Divan Başkanlığını ASU TV Haber Müdürü Erdal Özkaynar'ın yaptığı divan üyeliğini Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Öztürk ve Şanlıurfa Olay Gazetesi Sahibi Celal Çiftçi yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bütçe ibraz edildi. Kongreye tek liste halinde giren Zeynal Abidin Kıymaz genel başkanlığa tekrar seçildi. Zeynal Abidin Kıymaz'ın listesinde Adıyaman'ın dışında birçok ilden gazeteci, 17 kişilik yönetim kurulu listesinde yer aldı.

Genel kurulun dilek ve temenniler bölümünde konuşan Vali Ramazan Sodan, GAP Gazeteciler Birliği Cemiyeti'nin ilin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağladığını belirterek, cemiyetin sorunlar konusunda demokratik tepkisini her zaman basın açıklamasıyla dile getirdiğini, hizmetlerinin takdire şayan olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise kentlerin gelişmişlik seviyesini gösteren göstergelerden birisinin de basının gelişmesi olduğunu vurguladı. Büyükaslan, "Adıyaman'da son yıllarda basın sektörü hızlı bir gelişme kaydetmiştir. Adıyaman'da yaklaşık 10 günlük gazete, 2 televizyon, 6 radyo yayın yapmakta olup, 4 adet gazeteciler cemiyeti bulunmaktadır. Bu basın kuruluşları hiçbir zaman kalitesinden ödün vermemiş ve kişisel çıkarları doğrultusunda basın organlarını kullanmamışlardır. Kişisel çıkarlar için basın yayın organlarının kullanılmaması büyük bir meziyettir. Adıyaman basını diğer illere örnek olacak bir yapıdadır" dedi.

Yeniden Genel Başkanlığa seçilen Zeynal Abidin Kıymaz, Türkiye'nin çeşitli illerinden Adıyaman'a gelerek genel kurula katılan üyelere teşekkürlerini iletti. Kıymaz, "Bu göreve yeniden talip olmamın ardından, üyelerin bu göreve beni layık görmeleri benim için mutluluk vericidir. Burada bulunan herkese şükranlarımı sunuyorum. GAP Gazeteciler Birliği Cemiyeti olarak yaptığımız hizmetlerin kalitesini arttırarak ve daha evrensel düşünerek ilerleyeceğiz. Bizleri bu yolumuzda bu güne kadar yalnız bırakmayan ve bundan sonrada bırakmayacak üyelerimize ve davetlilere teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.
Genel kurulun dilek ve temenniler bölümünde siyasiler ve basın mensuplarından birçok kişi, basın ve Türkiye'nin güncel konuları üzerine görüşlerini dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 13:37:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?