6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

GAP GİDEM’in faaliyetleri

GAP Girişimci Destekleme Merkezi (GAP-GİDEM) Koordinatörü Meral Sayın ve Adıyaman ofis yöneticileri, Vali Halil Işık'a 6 aylık çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

GAP-GİDEM Adıyaman Ofisi Yöneticisi Hamit Doğan ve Yardımcısı Mehmet Güneş tarafından sunulan brifinge Vali Halil Işık'ın yanı sıra Adıyaman Sanayi ve Ticaret Müdürü Mehmet Sait Uluçay, Tarım İl Müdürü Vekili Fahrettin Çelik, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Yüksel Önal katıldı. 

GAP-GİDEM'in son altı aylık faaliyetleri, GİDEM'lerin sürdürülebilirliği, hibe programı gibi konu başlıklarının altında sunum yapıldı. GAP-GİDEM Adıyaman Ofisi Yöneticisi Hamit Doğan, Mayıs 2006-Ocak 2007 döneminde finansman yönetimi ve maliyet muhasebesi, işletmelerde üretim planlaması ve iş etüdü uygulamalı eğitimleri ile sarımsak projesi bilgilendirme çalışmaları yapıldığını ve bu çalışmalara 160 kişinin katıldığını açıkladı. 

Doğan, "Aynı dönemde 96 kişiye 132 danışmanlık hizmeti, 190 kişiye de 258 konuda bilgilendirme çalışması yapıldı. Fırsat Pencereleri konu başlığı altında Adıyaman Tekstil Eğitim Merkezinin (ATEM) yerel halk eğitimine devredilerek sürdürülebilirliğinin sağlandı. Bugüne kadar 730 kişi ATEM kurslarından faydalandı ve ayrıca 95 kişide kursa devam ediyor" dedi. 

GAP GİDEM’in faaliyetleriyle ilgili brifingi dinleyen Vali Halil Işık, Adıyaman'da markalaşmanın önemine değinerek; "Markalaşma çok önemlidir. Adıyaman bu sürecin en önemli bölümünü tamamlamış bir ilimizdir. Tekstilde ve konfeksiyonda bölgemizin merkezi olma yolunda önemli bir mesafe kat ettik. Adıyaman tesisler olarak buna müsaittir, ancak markaya yönelik bir takım talepleri yerine getirebilmek için bazı eksiklerini tamamlaması gerekiyor" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2007 Salı 10:41:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?