1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

GAP'la toplumsal değişim

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, yeni dönemde AK Parti hükümetinin en önemli hedefinin sosyal restorasyon olduğunu ve bu anlamda GAP'ın özel bir proje olduğunu söyledi.

Programı kapsamında Grand Hotel'de yapılan 'Ekonomik ve Sosyal Koordinasyon' toplantısı sonrasında ziyaretlerini sürdüren Bakan Ekren, AK Parti İl Başkalığı'nı ziyareti sırasında yaptığı konuşmasında, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın AK Parti hükümetinin eylem planını açıklarken, yeni dönemdeki en önemli hedef olarak sosyal restorasyonu belirttiğine değindi.

Bakan Ekren, "Yeni dönem eylem planında yer alan en büyük hedefimiz sosyal restorasyon olarak belirlendi. Sosyal restorasyon; vatandaşlarımızın her yerde sosyal yapısını, sosyal sermayesini, sosyal ilişkilerini güçlendirmektir. Yine halkımızın kültürel sermayesi dediğimiz eğitim seviyesini artırmaktır. Bu çerçevede bakıldığında GAP oldukça özel anlama sahip bir projedir. Başlangıçta elektrik üretimi odaklı kurulsa da Türkiye'nin şartlarına paralel olarak anlamı değişmiş, bugün çok sektörlü entegre ve ekonomik değişim ve dönüşüm projesi haline gelmiştir" dedi.

GAP projesi kapsamında tüm illeri ziyaret ederek, o illerde şu ana kadar ekonomik ve sosyal değişim, dönüşüm için neler yapıldığına dair incelemede bulunduklarını kaydeden Bakan Erken, "Ziyaret ettiğimiz illerde şu andaki durum nedir? Önümüzdeki 3-5 yıl içinde neler yapılabilirse yöre halkımızın mutluluk ve refahı artar. Özellikle her gittiğimiz ilde o ilin yerel temsilcileri, sivil toplum ve meslek kuruluşlarıyla bunları belirlemeye çalıyoruz. Gaziantep'te de, buradaki meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile Ankara'dan birlikte geldiğimiz bürokratlarımızla bir durum değerlendirmesi yaptık. Önümüzdeki yıllarda hem Gaziantep için hem de GAP için hangi adımları atarsak çok daha etkin ve etkili verimli süreci başlatabiliriz, onu konuşmak için geldik" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyareti sırasında Başkan Asım Güzelbey, Bakan Ekren'e göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmaları anlattı. Bir de sitemde bulunan Güzelbey, uzun süredir projeleri arasında yer alan hafif raylı sistemde bürokratik engeller dolayısıyla 2 yıl kaybettiklerini söyledi. Güzelbey, hafif raylı sistem için destek istediklerinde yetkili bürokratın 'siz bunu nasıl olsa kendi imkanlarınızla yaparsınız' dediğini ve kendilerini geri çevirdiğini ifade etti. Ayrıca belediyeler arasında haksız gelir dağılımı olduğuna değinen Güzelbey, "Bizimle aynı nüfusa sahip olan İzmit, Antalya gibi illerin belediyelerine bize verilen bütçenin 4 katı veriliyor. Biz çok para istemiyoruz. Sadece haksız gelir dağılımına karşıyız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 11:16:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?