1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

GAP'tan "beyaz" yardıma destek

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynal Abidin Kıymaz, Tunceli'de ki yardımlara yeni bir boyut getirerek, yargı camiasına atıfta bulundu.

Tunceli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, beyaz eşya ve çeşitli ev eşyaları dağıtılması ülke gündeminden düşmüyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yardımların seçimleri etkilediği gerekçesiyle savcılığın harekete geçmesini istemesi ve Tunceli Cumhuriyet Savcılığı'nın bunun üzerine soruşturma açmasına, Adıyaman'dan tepki geldi. GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynal Abidin Kıymaz, yapılan yardımları engellediklerini iddia ettiği yargı mensuplarının Tunceli halkı için yardım kampanyası başlatmasını istedi.

Masasının üzerine mini buzdolabı koyan Kıymaz, bu buzdolabını yargı camiasının başlatacağı kampanyaya bağışlayacağını söyledi. Yargı mensuplarının başlatacağı yardım kampanyasının, seçim yatırımı olmayacağı vurgulandı.
Valiliğin yardımlarına soruşturma açıldığını ve yardımların durdurulduğunu belirten Kıymaz, yargı mensuplarının kampanya başlatmasının daha anlamlı olacağını dile getirdi. Kıymaz, başlatılacak yardıma gazeteciler olarak buzdolabı hediye edeceklerini, kampanya başlatılmazsa buzdolabını kendilerinin Tunceli'ye götürerek ihtiyaç sahibine vereceklerini açıkladı.

Zeynal Abidin Kıymaz, Tunceli Valiliği'nin yardımlarını desteklediklerini belirterek, "Bu çağda hala kadınlarımızın ve kızlarımızın yoksulluk nedeniyle her sabah ocak yakarak saatlerce çamaşır çitilemesini üzülerek müşahede etmekteyiz. Bizler gazeteciler olarak ülkemizin bir yanında eğlence merkezlerinde dansözlerin başında binlerce dolarların havaya uçuşturulduğu zenginlikleri; Tunceli gibi illerimizde de Ayşelerin Fatmaların en zaruri ihtiyaç sayılan buzdolabı ve çamaşır makinesi gibi, 100 yıl önce keşfedilmiş ürünleri görmeden, kullanmadan bu dünyadan göçüp gitmelerini sadece haber yaparak geçiştiremeyiz, gazeteciler robot değildir. Valilerin devletin şefkatli ellerini bu yoksul kimselere uzatması kadar doğal bir şey olamaz. Bu gibi yardımların bütün yoksul illerimizde ciddi manada titizlikle yapılmasında yarar vardır" dedi.

Kıymaz, "Buradan ayrıca yargı camiasına da bir çağrıda bulunmak istiyorum. Göreviniz olmamasına rağmen, seçim arifesinde daha anlamlı olur umuduyla Tunceli, Şırnak ve Hakkari gibi illerimizdeki yoksullara ulaştırılmak üzere yargı camiasının yardım kampanyası başlatmasını istiyoruz. Tunceli'de Şırnak'ta ve Hakkari'de çamaşır makinesi olmayan ev bırakılmasın diyorum. Bizlerde basın camiası olarak yargı camiasının başlatacağı bu anlamlı kampanyaya destek olacağımızı taahhüt ediyoruz. Biz yargı mensuplarının sadece yargı kararlarıyla değil, böyle sosyal yardım kampanyasında görmeyi arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 18:26:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?