2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Gazeteci Boğatekin tutuklandı

Gerger İlçesi’nde yayımlanan yerel Gerger Fırat Gazetesi’nin sahibi ve köşe yazarı Hacı Boğatekin, kendi köşesinde kaleme aldığı ‘Feto’nun tarikatçıları, Apo’nun yurtseverleri, Cumhuriyet’in laik bekçileri’ başlıklı yazısı nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, ‘Adil yargıyı etkilemeye teşebbbüs ettiği’ gerekçesiyle tutuklanıp cezaevine konuldu.

Gerger Fırat Gazetesi'ninin sahibi ve köşe yazarı Hacı Boğatekin hakkında, 4 şubat 2008 tarihinde gazetedeki köşesinde yayınlanan ‘Feto’nun tarikatçıları, Apo’nun yurtseverleri Cumhuriyet’in laik bekçileri’ başlıklı yazısı nedeniyle Cumhuriyet Savcılığı tafından soruşturma başlatıldı. Gazeteci Hacı Boğatekin, 9 Şubat tarihinde soruşturma kapsında Cumhuriyet Savcılığı’nda ifade verdikten sonra tutuklaması istemiyle çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Soruşturmayla ilgili haber yapılmasına ise 12 Şubat tarihinde mahkeme yasak getirdi. Mahkemenin yasak kararına rağmen kendi köşesinde bu kez soruşturmayla ilgili yazı yazan Hacı Boğatekin hakkında tutuklama emri çıkarıldı.

İSTANBUL'DAN DÖNDÜ, GÖZALTINA ALINDI

İstanbul’dan dün Adıyaman’a dönen Hacı Boğatekin, polis tarafından gözaltına alındıktan sonra Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Savcılık tarafından tutuklanması istemi ile Gerger Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilen Hacı Boğatekin, mahkemede 10 saatlik yargılamanın ardından, ‘Adil yargıyı etkilemeye teşebbüs ettiği’ gerekçesiyle tutuklanarak Kahta Cezaevi’ne gönderildi. Boğatekin hakkında, ‘adil yargılamayı etkilemek’ suçundan 8 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Tutuklama kararından sonra cezaevine götürülen Boğatekin’i adliye binası önünde görüntülemek isteyen basın mensupları polis tarafından engellendi.

Aynı yazı nedeniyle hakkında açılan soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcısı Sadullah Ovacıklı’ya 9 Şubat 2008 tarihinde ifade veren Hacı Boğatekin, Savcı tarafından azarlandığını iddia ederek, “Savcı bana, ‘Sen nasıl Fetullah Gülen Hocaefendi hazretlerine Feto dersin. Bir dahaki sayında özür dileyeceksin, yoksa seni yakarım’ dedi” iddiasında bulunmuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 14:39:02
Güncelleme :14 Nisan 2008 Pazartesi 14:47:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
xenondemo IP: 78.135.15.xxx Tarih : 14.04.2008 16:31:50

ilk defa boyle bır olayla karsılasıyorum hele adıyaman da. ve sonra turkıyede konusma ozgurlugu dıye bır sey vardı dıyorlar artık oda kalmamıs kım kıme nasıl ifade ettıgın de hemen kafasına vurun yada konusturmayın. ve artık nerde ... ınsan gordugunuzde sayın, efendı,hoca,hacı,mucahıt ne kadar saygı yonunde ne kadar laf varsa onu kullanacaksınız baska caresı yok yoksa kafanıza her zaman vurular vurmasalar da hapısse gır zındık derler . bu duzenın boyle gıtmemesı dılegıyle...