1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Gazeteci-Yazar Sami Nakipoğlu anıldı

Gazeteci-Yazar Sami Nakipoğlu, ölümünün 29. yılında mezarı başında gazeteciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve siyasi partiler tarafından anıldı.

Bir dönem MHP Adıyaman İl başkanlığı görevini de yürüten Gazeteci-Yazar Sami Nakipoğlu, 1979 yılında terör örgütü tarafından öldürülmesinin 29. yılında mezarı başında anıldı. Evinin önünde terör örgütü tarafından silahla öldürülmesinin 29. yılı nedeniyle GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynal Abidin Kıymaz'ın organizasyonunda bir araya gelen sevenleri dualar okudu. MHP 21. Dönem Milletvekili Hasari Güler, Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, BBP İl Başkanı Nihat Komşu ve partililer ile çok sayıda gazeteci mezarlıkta hazır bulundu.

Duaların ardından konuşma yapan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynal Abidin Kıymaz, Sami Nakipoğlu'nun Adıyaman'ın yetiştirdiği ender insanlardan birisi olduğunu kaydederek, "Sami Nakipoğlu bir dönem Adıyaman'ın en iyi yazarı, gazetecisi, şairi ve siyasetçisiydi. Ölümünün 29. yılında kendisini özlüyor ve hala boşluğunu hissediyoruz. Adıyaman Sami Nakipoğlu'nun değerini bilmedi. Böyle değerlere insanlarımızın sahip çıkması gerekiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 15:47:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?