6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Gazeteciden suç duyurusu

GAZETECİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Adıyaman'da Gazeteci-Yazar Erdal Özkaynar, Cumhuriyet Savcılığı'nda hazırlık soruşturması süren bir konuyla ilgili yayın yapan gazete ve internet portalları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz tarafından söylendiği iddia edilen ve Gazeteci-Yazar Erdal Özkaynar tarafından kamuoyuna duyurulan konu savcılığa intikal etmişti. Hazırlık soruşturması Cumhuriyet Savcılığı tarafından sürdürülen dosyayla ilgili Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu'yu hedef göstererek bazı yerel gazete ve internet sitelerinin yayın yapması üzerine Gazeteci-Yazar Erdal Özkaynar, yayıncı kuruluşlar hakkında gizliliğin ihlali gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu ile ilgili dilekçesini ve delillerini sunan Erdal Özkaynar, adliyeye girişinde basın mensuplarına konuyla ilgili bilgi verdi.

Erdal Özkaynar, hazırlık soruşturması süren dosya ile ilgili olarak kendisinin tanık olarak gösterdiği kişinin tanık olarak ifade vermeden önce tanığına baskı unsuru oluşturmaya çalışıldığı, basın yayın yoluyla hazırlık soruşturması devam eden dosyanın gizliliğinin ihlal edildiği ve sonuçlanmayan soruşturmada kendisinin peşinen suçlu ilan edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 16:01:03
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 01:22:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?