6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Gazihan Dede'de hummalı çalışma

GAZİHAN DEDE YARIM ADA DİNLENME ALANI MODERNLEŞİYOR

Adıyaman merkez ve ilçelerinden çok sayıda kişinin ziyaret ettiği Atatürk Baraj göleti yanındaki Gazihan Dede bölgesi SODES kapsamında mesire alanı ve su sporlarının düzenleneceği yer olarak düzenleniyor.

SODES kapsamında İl Özel İdare tarafından Yarım Ada Dinlenme Parkı ve Gençlik ve Spor İl müdürlüğü tarafından hazırlanan Atatürk Barajı Su Sporları projeleri hayata geçirilmeye başlandı. Adıyamanlıların piknik yapmak için tercih ettiği Gazihan Dede türbesinin etrafı yeniden düzenleniyor.

Projeler kapsamında yeni yollar açılırken, 10 bin fidan dikimi, piknik alanına 150 adet piknik masası yerleştirilmesi, baraj gölet kenarına ahşap korkuluklar, spor yapılacak basketbol sahası ve vatandaşların yüzebilmesi için 1 adet duba Atatürk Barajına yerleştiriliyor.

Bin 200 dekarlık alanda gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında kamulaştırma çalışmaları yürütülürken, hazine arazilerinin devri yapılıyor.

Çevre ve Orman Müdürü Harun Dindar, projeyi İl Özel İdare Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün destekleriyle kendilerinin yürüttüğünü ve Gazihan Dede yarım ada dinlenme alanının projesinin bakanlık tarafından çizildiğini belirtti.

Dindar, "Sosyal içerikli olan bu proje kapsamında kamelyalar, yürüyüş yolları, çocuk oyun grupları, piknik masaları ve daha birçok yenilik Gazihan Dede Türbesinin etrafına yapılıyor. Tescilli olan türbenin de içinde bulunduğu bin 200 dekarlık alanda çalışmalar yürütülüyor. Bunun yanında baraj göleti içersine duba yerleştirilecek ve önümüzdeki günlerde su sporları burada gerçekleştirilecek" dedi.

GAZİHAN DEDE YARIM ADA DİNLENME ALANI MODERNLEŞİYOR
GAZİHAN DEDE YARIM ADA DİNLENME ALANI MODERNLEŞİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 10:50:04
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 12:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?