6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Gaziler Günü coşkuyla kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü tüm Türkiye'de olduğu gibi Adıyaman'da coşkuyla kutlandı.


Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921 tarihinde Gazi ünvanı ve Mareşal rütbesinin verilmesi sebebiyle bu yıl 86.'sı kutlanan Gaziler Günü sabah saatlerinde Adıyaman Valiliği önündeki Atatürk büstüne çelenk koyma töreni ile başladı.


Törene Adıyaman Valisi Halil Işık, Garnizon Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, vali yardımcıları, daire amirleri, askeri erkan ve şehit ve gazi aileleri ile öğrenciler katıldı. Anıta çelenk sunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra törene İl Jandarma Alay Komutanlığı Gazinosu'nda devam edildi. Gazinodaki programda mehmedim adlı şiiri okuyan 1974 Kıbrıs gazisi Ahmet Okutan, davetlileri duygulandırdı.


Adıyaman Valisi Halil Işık, Türk milletinin, tarih boyunca varlığına ve vatanına yöneltilen tüm tehditlere hür yaşama tutkusuyla karşılık verdiğini belirtti. Vali Halil Işık, "Büyük lider Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verilmiştir. Yüce Türk milletinin Atatürk'e şükran ve minnetini ifade ettiği bu tarih, aynı zamanda gazi ve şehitlerimize duyduğumuz saygının da açık bir göstergesidir. Şehit ve gazilerimizin ortaya koydukları bu azim ve kararlılıkla ulusal varlığımız elde edilmiş, bugünlere kadar ulaşılmıştır. Şehitlerimizin ve gazilerimizin yurt savunması için verdikleri büyük mücadele, dünya tarihinde ulusça övünç duyduğumuz kahramanlık ve vatanseverlik destanı olarak yer almıştır" dedi.


Jandarma Alay Komutanı Albay Dursun Ertuğrul ise, programa katılan şehit aileleri ve gazilere seslenerek, "Vatan uğruna milletin yolunda canınızı hiçe sayarak kendinize verilen görevleri büyük özveri, cesaret ve feragat ile ifa ederken gazi oldunuz. Şehit nurlanmış, gazi onurlandırılmış askerdir. Milletimizi birbirine bağlayan değerlerin başında tarih sayfalarına altın harflerle yazılan kahramanlıklar, toprak, bayrak ve vatan uğruna verilen canlar gelmektedir. Sizler feda ettiğiniz kolunuz, bacağınız ve gözünüzle bu değerleri yaşayan gurur abidelerisiniz" şeklinde konuştu.


Askeri Gazinodaki program Hakkari ve Tunceli'de gazi olan Abdulkadir Aslan ile Şükrü Şahin'e verilen gazi rozetleri ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 16:28:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?