1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

GDO'lu ürünler yönetmeliğine dava

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Hacı Mehmet Sever, GDO'lu ürünlerle ilgili yönetmenliğin iptali için dava açıldığını kaydetti.

Sendika binasında basın açıklaması yapan Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Hacı Mehmet Sever, insan sağlığını hiçe sayan ve bir milletin 100 yıl sonraki nesillerine bile zarar verecek olan bir yönetmeliğin iptali için dava açtıklarını söyledi.

Sever, "Tüm dünyada Frekeştayn gıda olarak adlandırılan GDO'lu gıdalar, domatese soğuğa dayanıklı olması için balık geni yerleştirilmesi gibi tuhaflıkları içinde barındıran ürünlerdir. Ürünün sağlamlığının ve büyüklüğünün insan sağlığına tercih edildiği bu gıdalar insanlarda antibiyotiklere karşı dayanıklılık oluşmasına neden olmakta, alerji gibi rahatsızlıklara yol açmaktadır. Ayrıca birçok bilim adamı bu ürünlerin böbrek yetersizliğine ve kısırlığa neden olduğunu da ifade etmektedir. Bu GDO'lu ürünlerin faydası bol para kazandırdığı küresel sermayeye sahip büyük şirketleredir. Ortada böyle bir durum varken Tarım Bakanlığı bu yönetmelikle milletin sağlığını tehlikeye atmıştır" dedi.

Yönetmelikte GDO'lu ürünlerin, bebek mamalarında ve küçük çocuklarının ek besininde kullanımının yasaklandığını ifade eden Sever, "Bu, bebeklerin dışındakiler kullansın anlamına gelir. GDO bebeğin mamasında olmayacak ama ona süt veren annesinin gıdasında olacaktır. Bu nasıl bir ayrımdır? Bebekken yeme sonra ye diyebilmek nasıl bir korumadır? anlamak mümkün değildir. Türk Sağlık-Sen olarak sağlığımız tehdit eden bu yönetmeliğin derhal iptal edilmesini Tarım Bakanlığı'ndan talep ediyoruz. Bu konudaki hukuki girişimimizi de yaparak Danıştay'da bu yönetmeliğin iptali için dava açtık" şeklinde konuştu
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 16:00:39
Güncelleme :5 Kasım 2009 Perşembe 16:23:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?