1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Gece yarısı baz eylemi

Adıyaman'da 4 katlı bir apartmanın çatısına baz istasyonu kurulacağını öğrenen mahalle sakinleri, baz istasyonunun kurulacağı evin önünde gece eylem yaptı.

Yeşilyurt Mahallesi'nde 4 katlı bir apartmanın çatısına baz istasyonu kurulacağını öğrenen mahalle sakinleri, dün gece baz istasyonunun kurulacağı apartmanın önünde toplanarak eylem yaptı.

Kadınların ve çocukların da katıldığı eylemde çeşitli sloganlar atıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri, mahalle sakinlerini sakinleştirmeye çalıştı. Baz istasyonunun kurulması için kendisinden izin alınmadığını söyleyen Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı Ömer Kaplan, "Baz istasyonu kuruyorlar. Firmanın malzemelerini almalarını istiyoruz. Mahalleli baz istasyonunun kurulmasına izin vermiyor, istemiyor. Şu an malzemelere zarar gelmemesi için bekçiliğini yapıyoruz. Bu mahallede zaten iki tane baz istasyonu var. Üçüncü baz istasyonunu kurmaya çalışıyorlar. Kurulan baz istasyonlarının araları yüz metre bile yok. Mahalle halkı baz istasyonunun sağlığa zararlı olduğunu bildiği için kurulmasını istemiyor" dedi.

Mahalle sakinlerinden Kemal Şimşek ise, baz istasyonunun insan sağlığına zarar verdiğini ve insanlığın ucuz olmadığını belirterek, "Malzemelerin bekçiliğini yapıyoruz. Çünkü nede olsa o da bir milli servet. Burada duran malzemeleri ilgili firma gelsin götürsün. Malzemeleri mahalle halkı koymadı. Onlar da malzemeleri bırakıp gittiler. Burada iki tane okul var. Bu okullar arasında bir tane baz istasyonu kurulmuş durumda. Bu mahallenin adı Yeşilyurt Mahallesi, baz istasyonu mahallesi mi olsun. Türkiye'de yeşil hava sahası varken, sağlığımızı baz istasyonları ile tehlikeye atamayız. İnsanlık bu kadar ucuz olamaz. Polis ekiplerini firmanın malzemelerine bir şey olmasın diye çağırdık. Firmanın mahalle sakinlerine sorması, danışması lazım. Sağlık önemlidir. Hamile bir bayan, çocuklar ve bizler etkileniyoruz. Ev sahibi parasını düşünür ama her şey para değildir. Para içinse hepimiz evimize kuralım birer baz istasyonu. Mahalleli olarak baz istasyonunun kurulmasını istemiyoruz, tepkilerimizi dile getiriyoruz" diye konuştu.

Eyleme katılan kadınlar ise, çocuklarının sağlığını radyasyon yayan cihazlarla tehlikeye atmak istemediklerini söylediler. Mahalle sakinleri, baz istasyonuna karşı imza kampanyası da başlattı
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 18:37:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?