6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Geçici işçiler sözleşmeyle işe başladı

Besni İlçe Belediyesi tarafından iş akitleri askıya alınan 82 geçici işçi için sendika ve belediye arasında toplu sözleşme imzalandı. İşçiler, sözleşme imzalanmasından sonra tekrar iş başı yaptı. 

Belediye Düğün salonunda, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ve Belediye-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Adem Şıltak'ın imzaladığı toplu sözleşme törenine işçiler de katıldı. 

İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, belediyelerinde geçici işçinin kalmadığını ve bundan sonra iş akitlerinin askıya alınmasının söz konusu olmadığını kaydetti. Öztürk, "Yaptığımız sözleşme Türkiye'de örnek olmuştur. Bir daha hiçbir suretle askıya almak ve bu suretle işçiler mağdur edilmeyecektir. Bundan sonra geçici işçi diye bir faktör kalmamıştır. Şahsım başta olmak üzere müdürler, birim amirleri, işçiler, odacılar kim olursa olsun herkes görevini harfiyen yerine getirmek zorundadır. Bulunduğu kurumu en iyi şekilde temsil etmesi gerekmektedir. Herkes emeğini ortaya koyacak, dedikodu yapmayacak, birbirine destek olacaktır. Hep beraber sırt sırta verip memleket için en iyisini yapacağız" dedi. 

Belediye-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Adem Şıltak ise, toplu iş sözleşmesinin işçi, belediye ve Besni halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2007 Pazartesi 12:20:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?