6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Geleceğin diplomatları Adıyaman'da

Dışişleri Bakanlığı tarafından 6 ay kursa tabi tutulan diplomat adayları GAP gezisi geldikleri Adıyaman'da Vali Halil Işık'ı ziyaret etti. 

GAP gezisi çerçevesinde Şanlıurfa’dan Adıyaman'a gelen aday meslek memurları Dışişleri Bakanlığı Eğitim Merkez Başkanı Büyükelçi Deniz Uzmen ile birlikte Vali Halil Işık'la görüştüler. 38 aday meslek memurlarına Adıyaman'ı tanıtıcı broşür ve Nemrut heykelciği hediye eden Vali Halil Işık, Adıyaman'ın tarihi ve turistik yapısıyla Türkiye'nin en önemli kültür merkezlerinden bir tanesi olduğunu söyledi. 

Vali Halil Işık, "Adıyaman, Nemrut Dağı başta olmak üzere birçok tarihi ve turistik yapıyı içersinde barındıran bir ilimizdir. Özellikle teşvik kapsamına alınmasının ardından sanayi alanında da önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Adıyaman'da 21 medeniyet yer almış ve bu medeniyetlerden 170 kültürel miras bırakılmış ve 150 dolayında kültürel mirasımız ise henüz gün yüzüne çıkmamıştır" dedi. 

Valilik toplantı salonunda ziyarete ilişkin konuşan Dışişleri Bakanlığı Eğitim Merkez Başkanı Büyükelçi Deniz Uzmen, her yıl aday meslek memurları için GAP gezisi düzenlediklerini dile getirerek, "Geleceğin diplomatları olan aday meslek memurlarının GAP bölgesini tanıması ve bölge hakkında bilgi sahibi olmaları için gezi düzenliyoruz. Diplomat olarak görev yapacak arkadaşlarımızın kendi ülkesindeki bölgelerini tanımalarını sağlıyoruz. Bu kapsamda Adıyaman'a gelerek Nemrut Dağı'na gideceğiz. Tarihi ve turistik yerlerin gezilmesini amaçlıyoruz" diye konuştu. 

Heyet valilik önünde bulunan Atatürk büstü önünde hatıra fotoğrafı çektirerek, Nemrut Dağı'na gitmek için valilikten ayrıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 16:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?