1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Geleceğin kültür elçileri yetişiyor

2007 yılından bu yana Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyelerle işbirliği içinde yürütülen 'Eti Çekül Kültür Elçileri Projesi' eğitim programının 2008-2009 eğitim ve öğretim yılının son uygulaması, Adıyaman Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Valilik ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla 21-24 Mayıs tarihlerinde AR-GE eğitim salonunda yapılacak.

ÇEKÜL Vakfı, 2003 yılında 'Kentler Çocuklarındır Kültürel Miras Eğitim Programı'nı başlatmıştı. Eğitim programının temel hedeflerinden yola çıkarak geçen yıl ETİ Şirketler Grubu'nun kurumsal desteğiyle 'Kültür Elçileri Projesi' oluşturuldu.

11 kentte yapılan eğitimler sonunda 300 çocuk kentlerinin 'Kültür Elçisi' oldu. Bu kapsamda bu eğitim ve öğretim yılında Bergama, Taşucu, Alanya, Osmangazi, Tekirdağ, Safranbolu, Sinop, Giresun, Trabzon, Avanos, Sivas, Ahlat, Van ve Adıyaman'da ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri yetişmesi ve yeni kuşakların yaşadıkları yörenin tarihi, doğal ve kültürel birikimini öğrenmeleri amaçlanırken, uygulamalı çalışmalarla kentlerinin kimliğini yaşayarak hissetmeleri ve geleceğe taşıyabilmeleri için uygulanan eğitim programı, kültürel sürekliliğin sağlanmasını hedefliyor.

Adıyaman'da verilecek olan Kültür Elçileri eğitiminde, Hürriyet İlköğretim Okulundan seçilen 30 öğrenci, Adıyaman'ın Kültür Elçisi olacak. Eğitimlerde ÇEKÜL Vakfı gönüllü eğitmenlerinden Yücel Sofuoğlu ve Handan Sami tarafından verilen eğitimlerle 'kültür ve kentlilik bilinci' konularının anlatılacağı öğrenilirken, kentin tarihi yerlerinin gezileceği açıklandı. Eğitim programının sonunda kültür elçilerine sertifika verileceği kaydedildi.

Öte yandan bu yıl eğitim alan 14 kentin 'Kültür Elçileri' 29 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında İstanbul'da bir araya gelecekler.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 22:08:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?