1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Gelin-görümce sır oldu

Adıyaman'da hastaneye gidiyoruz diyerek 5 gün önce evden ayrılan gelin ve görümceden haber alınamıyor. Kayıp gelin ve görümce, yakınları tarafından her yerde aranıyor.

Edinilen bilgiye göre, 14 yıldır amcasının yanında büyüyen ve yaklaşık bir yıl önce nişanlanan Hüsniye Sever (20) ve görümcesi Neriman Demirelli (17), 5 gün önce sabah saatlerinde hastaneye gidiyoruz diyerek evden ayrıldı. Evden ayrıldıktan sonra akşam saatlerinde telefonla iş bulduklarını yakınlarına ileten gelin ve görümceden hala haber alınamıyor.

Son günlerde ülke genelinde kayıp vakalarının arttığını dile getiren kayıp gelin ve görümcenin yakınları, kayıpların bulunması için gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi. Gelin ve görümcenin gönül ilişkisi nedeniyle kaçmayacağını yada kaçırılamayacağını düşünen Hüsniye Sever'e 14 yıldır bakan amcası Ramazan Sever, kayıp yeğeninin ve görümcesinin biran önce bulunmasını istedi.

Kayıp kızlar ile evden ayrıldıktan sonra bir kez telefonda görüştüklerini kaydeden amca Sever, 5 gündür kızlarının telefonlarına ulaşamadıklarını açıkladı. Yeğenin ve beraberindeki görümcesinin biran önce bulunması için yetkililere seslenen amca Sever, hayatlarından endişe ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Cuma günü sabah hastaneye gidiyoruz diyerek evden ayrıldılar. Akşam evi aramışlar biraz gecikeceğiz yarım saat sonra evde oluruz demişler. Aynı gün kız çocuğumun cep telefonuna bir mesaj geldi. Biz bir kadınla tanıştık kadın iyi maaş verecek. Biz akşam eve dönersek görüşürüz demişler. O gün bu gündür ne bir haber alabiliyor nede seslerini duyabiliyoruz. Bu insanların sağ olup olmadığını öğrensek, bulundukları ortamı öğrensek yeterli bize. Biz bu insanların bulunmasını istiyoruz. Biz kızlarımızın eve dönmesini istiyoruz. Zorla götürülmüşlerse yapılması gerekenleri yapmaya hazırız. Yeğenimin Kilis'te yurtta kalan bir arkadaşı var. Onun yanına gitmiş olabileceğini düşünüyoruz. Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis gibi Adıyaman'ın çevre illerinde arama çalışması yaptık. Olayla ilgili yazışmaların 20-25 süreceğini söylüyorlar. Bu süre içerisinde bu kızlara istenilenler yapılır, yaptırılır."

Ülke genelinde olduğu gibi son günlerde Adıyaman'da da kayıp sayısının arttığına dikkat çeken Sever,"Adıyaman'da son günlerde 10 tane kızın kaybolduğunu öğrendik. Bunların hepsi sevgi olayı olamaz. Benim yaşadığım olayın sevgi olayıyla hiç alakasının olmadığına inanıyorum. Kayıp olan kızlarımızı görenlerin ya da yerini bilenlerin bize ya da emniyete başvurmalarını rica ediyorum. Emniyetinde bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyorum. Adıyaman'da yaşanan bu olay ilk değil, böyle giderse sonda olmayacak. Bu olayların üzerine birilerin gitmesi gerek. Son zamanlarda Adıyaman'da bu konu büyüdü. Kızların bir an önce bulunmasını ve kimler tarafından kaçırıldıklarını öğrenmek istiyorum. Kaçan ve kaçırılan insanların aileleri perişan durumda. Hiçbir aile çocuğunun bu durumda dışarıda kalmasını istemez. Bizde bu ailelerden biriyiz" diye konuştu.

Sever ayrıca, kayıp yeğenini ve görümcesini görenlerin yada yerini bilenlerin Emniyete başvurmalarını veya 0536 677 16 92 numaralı telefondan kendisine ulaşmalarını istedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2009 Çarşamba 14:58:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?