1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Genç Siviller'den CHP'ye eleştiri

Genç Siviller, askere sivil yargı yolunu açan yasaya karşı Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kararsız tutumunu eleştirdi.

CHP Adıyaman İl binası önünde toplanan Genç Sivillere bağlı üyeler, yaptıkları basın açıklaması ile tepkilerini ortaya koydu. Genç Siviller adına açıklama yapan üye Recep Elkansu, 'CHP Uyuma Vesayete Sahip Çık' diye tepkisini dile getirdi. Yeni bir CHP mümkün diyenlerin de artık kararsız olduğunu dile getiren Elkansu,"O gece 'Yeni bir CHP mümkün' diyenler çok sevinmişti. Çünkü CHP'li vekiller askere sivil yargı yolunu açan yasaya TBMM'de evet oyu vermişti. Sonradan anlaşıldı ki Ergenekon'un avukatı, statükonun parlamentodaki temsilcisi CHP uyuya kaldığı için askeri vesayete sahip çıkamamıştı.

Gaflete düşüp, asli görevini yerine getirememişti. Bunun mahcubiyetini yaşayan CHP, yasanın iptali için Genel Başkan Deniz Baykal'ın yasamada son sözü söyleyecek en yetkin makam olarak gördüğü Anayasa mahkemesine gitmeye hazırlanıyor" diye konuştu.

Yasa yapma konusunda en yetkin kumrun parlamento olduğunu savunan ve CHP'yi iki başlı yargı sistemine ısrar etmemeye davet eden Elkansu, CHP'ye şöyle seslendi: "Parlamenterlik, meclis ile Anayasa Mahkemesi arasında dosya taşımak demek değildir. Siz mahkemenin kuryeleri, postacıları değil, halkın vekillerisiniz.! Gelin dünyada artık hiç bir demokratik ülkede kalmamış bu iki başlı yargı sisteminde ısrar etmeyin. Bozuk bir saat bile günde iki kez doğruyu gösterir. Gelin siz de ömrü hayatınızda bir kez demokrasi ve özgürlüklerden yana bir iş yapın. Adınız vesayetle değil, sivil siyasetle anılsın".
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 14:33:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?