1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Gençlere yol gösterecekler

Adıyaman'da belirli dönemler spora damgasını vurmuş eski sporcular, Adıyaman'da sporun sorunların tartışmak ve gençlere kılavuzluk yapmak için bir araya geldi.

Adıyaman'da sporun duayenleri olarak kabul edilen eski sporcular, sporun sorunlarının tespiti ve çözümü konusunda bilgi alışverişinde bulunmak için düzenlenen toplantıda bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunuldu.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği (TFFHGD) Adıyaman Şube Başkanı Akif Beyaz'ın düzenlediği toplantıya Gençlik ve Spor Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Doğan Doğan ve eski sporcular katıldı. Gençlik Merkezinde bir araya gelen yaklaşık 60 eski sporcu Adıyaman'da sporun gelişmesi için fikir jimnastiği yaparak sporun dünü ve bugününü konuştu.

TFFHGD Adıyaman Şube Başkanı Akif Beyaz, Adıyaman'da düzenlenen ve Türkiye de bir ilk olarak duyurulan Mahalli Liglerde eski sporcuların manevi desteğinin neler olabileceği dile getirerek, "Adıyaman'da sporun kalkınması ve sporun genel hatlarını ele alacağız. Adıyaman'da sporun geriye gitmesini, başarılı sporcunun neden artık yetişmediğini, Adıyamanspor'da neden Adıyamanlı sporcuların oynamadığını, neden teknik adam çıkmadığını konuşacağız. Adıyaman'da spora eski sporcu ağabeylerimizin yön vermesi lazım. Artık eski sporcuların ellerini taşın altına koyma zamanı gelmiştir. Eski sporcular kabuğuna çekilince meydan sporu bilmeyen hayatında spor yapmamışların hâkimiyetine geçmiştir. Bu salonda bulunan herkes bu başarısızlıktan sorumludur. Toplantımızın bir diğer amacı Adıyaman'da mahalli liglerde yaşanan sıkıntılar. Eski sporcu ağabeylerimizin bilgi ve birikimi ile bu organizasyona destek vermeleri gerekiyor" dedi.

Gençlik ve Spor Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Mahalli Liglerin Adıyaman'da bir boşluğu doldurduğunu dile getirerek, "Toplum Destekli Polislerin gayretiyle ilde bir birliktelik oluşturduk ve Mahalli Ligi kurduk. Bu projeye birçok kurum ve sivil toplum kuruluşunu dahil ettik. Bu proje içerisinde kurumlar çeşitli görevler üstlendiler. Tek eksiğimiz bunu sizler gibi sporcu camiasının sahiplenmesiydi. Sizin gibi eski sporcularımızın ikamet ettikleri mahallelerde yol göstermeleriydi. Sizlerinde desteği olursa belki çocuklarımız farklı potalara gitmekten kurtulurlar. Bu gencimizi yoldan çıkmaktan kurtarabilirsek bir katkımız olursa hepimiz mutlu oluruz" şeklinde konuştu.

Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Doğan Doğan ise, Mahalli Liglerin çocukları potansiyel suçlardan koruduğunu ifade ederek sporun duayenlerinden gönüllülük esasına göre destek istedi.

Konuşmaların ardından eski sporcular, bundan sonra sporun içerisinde daha aktif olarak yer almaları konusunda fikir birliğine vardılar.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 11:06:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?