1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Gerçek gibi sahte altın

Adıyaman'da kuyumcuya 2 bin 174 TL karşılığında 4 adet sahte altın bilezik satan şahıs kayıplara karıştı.

Adıyaman merkezde bulunan Ersoy Gold Kuyumculuğa gelen kimliği belirsiz bir şahıs, dükkan sahibinin oğluna 4 adet sahte altın bilezik sattı. Bileziklerin altın olmadığından şüphelenen kuyumcu Muhammed Nevzat Ersoy, bilezikleri altın tamircisine gösterdi.

Altın ustasının bileziklerin altın olduğunu söylemesinin ardından Muhammed Nevzat Ersoy, bileziklerin altın olmadığını şahıs uzaklaştıktan sonra bilezikleri eritmeğe götürdüğünde anladı. Altın ustasını bile yanıltan sahte bileziklerin üzerinden altın olduğuna dair patent bulunması da dikkat çekti.

Güvenlik kamerasını görmesine rağmen dakikalarca rahat tavırlar sergileyerek dükkan içerisinde oturan ve müşterilerin gitmesinin ardından bileziği satan şahısı arama çalışmaları başlatıldı. Bilezikleri 2 bin 174 TL karşılığında aldıklarını belirten Ersoy Gold Kuyumculuk sahibi Rağıp Ersoy, bileziklerin üzerinde altın patentinin bulunmasının profesyonelce yapılan bir dolandırıcılık olarak gördüğünü vurguladı.

Piyasada bu tür altınların her zaman yer aldığını söyleyen Ersoy, bu bileziklerin kıt imkanlarla geçinen birine satılabileceğini kaydederek, "Ne kadar sarraf olursanız olun. Aynı gramda ve ayna patente altın var. Ancak mercekle görebileceğimiz bu patenti nasıl vuruyorlar bilmiyorum. Bunlar profesyonelce yapıyor bu işi. Anlayabilmemiz için eritmemiz lazım. Ben bu bilezikleri vitrine koysaydım müşterilere satabilirdim. Bileziklerin parasını verdik gönderdik. Eritmeye götürdüğümüzde bakır olduğunu anladık. Bugün bu bilezikler sermayesi kıt insanlara ve vatandaşlara gidebilir. Ben iddia ediyorum bu patenti normal bir kuyumcu veya atölye vuramaz" dedi.

Güvenlik kamerası tarafından görüntülenen dolandırıcılık zanlısı eşkaller doğrultusunda aranırken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 17:40:02
Güncelleme :2 Haziran 2009 Salı 17:59:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?