1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Gerçek gibi tatbikat

ADIYAMAN İTFAİYESİ'NDEN GERÇEK GİBİ TATBİKAT

Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Su İşleri Müdürlüğü sahasında yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirdi.

Tatbikatta; seyir halindeki yakıt tankerinin karşıdan gelen araçla çarpışarak alev alması neticesinde çıkan yangın, köpüklü sistemle söndürüldü. Heyecanlı geçen tatbikatta alev alan aracı söndürmek için itfaiye ekipleri el birliği içerisinde yoğun çaba gösterdi.

Tatbikatın ardından açıklamalarda bulunan İtfaiye Müdürü Ahmet Çelik,"Yapılan bu tatbikattaki amacımız; B sınıfı yangın dediğimiz sıvı yanıcı madde (akaryakıt, madeni yağlar, kimyasal boyalar vb.) yangınlarına müdahale biçimini personelimize öğretmektir. Bu vesileyle olası bir yangında en hızlı şekilde yangına müdahaleyi ve yangını söndürmeyi sağlamaktır. Bu tür yangınlarda su ile müdahale yanlış olduğu gibi yangını da alevlendirir. Böyle yangınlarda çok amaçlı AFFF tipi köpükler, özellikle B sınıfı

yangınlara müdahalelerde etkin olarak kullanılır. Köpükler, yanan maddenin yüzeyini kaplayarak oksijen ile temasını keser ve yanma ısısını düşürerek soğutucu etki yapar. Ortama zarar vermeden temizlenebilir" diye konuştu.

Öte yandan Çelik, bundan sonra her hafta bir yangın tatbikatı yapılacağını açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 13:04:00
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 00:11:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?