1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Gerçek gibi tatbikat

Adıyaman Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından yapılan deprem tatbikatı gerçeği aratmadı.

Eski Sümerbank'ın enkaz alanında yapılan deprem tatbikatında UMKE ekiplerinin performansı göz doldurdu. 30 kişilik UMKE ekibinin gerçekleştirdiği tatbikatı Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş'da izledi. Tatbikatı UMKE Diyarbakır Bölge Sorumlusu Dr. Veysel Yıldırım, Adıyaman UMKE Sorumlusu Cumali Yıldız, Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü İlyas Olcay Demirci ve 112 Başhekimi Dr. İkbal Yetiş ekipleri yönlendirdi.

Tatbikatta enkaz altında kalan yaralıları kurtarma çalışmaları yapılırken, mahallenin çocukları ambulansların siren seslerini ve megafonla konuşmaları duyunca tatbikatı gerçek sanarak, tatbikat alanına akın etti. Enkaz altındaki yaralıları büyük bir ustalıkla çıkaran UMKE ekiplerinin tatbikatı gerçeği aratmadı.
Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, tatbikatın gerçeği aratmadığını ve hayranlıkla tatbikatı izlediğini belirtti. Taş, "Sağlık müdürlüğüne bağlı ulusal medikal kurtarma ekibinin tatbikatını izledik. Deprem anında, felaketler anında, yaralılara ulaşma, insanları kurtarma afette sağlık ekibi olarak yapılacak organizasyonu tatbik ettik. Ekiplerimiz çok iyi bir tatbikat gerçekleştirdi. Bugün bu deprem tatbikatı öncesinde Diyarbakır bölgeden gelen eğitimci arkadaşlarımızla 4 gün süren teorik eğitimin ardındanpratik bir uygulama sahneye kondu. Gerçekten roller hakkı ile yerine getirdi. Ulusal medikal kurtarma ekibinde görev alan sağlık çalışanlarını kutluyorum. Dileğimiz bütün insanlığın bu tür afetlerden korunmasıdır. Yine olağan dışı bu olaylara soğukkanlı, organize bir şekilde yapılmasını sağlamak" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 14:02:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?