1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Gerger'de seçim itirazı

Adıyaman'ın Gerger ilçesinde sandık kurul üyelerine yemin ettirilmediği için tarafsızlık ilkesinin çiğnendiği gerekçesiyle belirli sandık sonuçlarına itiraz edildi.

MHP İlçe Başkanı Zeynal Aslan ve Saadet Partisi İlçe Başkanı Emin Aslan birlikte ilçe seçim kuruluna seçimin iptali için dilekçe verdi. İtirazla ilgili basın açıklaması yapan MHP Gerger İlçe Başkanı Zeynal Aslan, 1002 ve 1003 numaralı sandıklarda sandık kurulu üyelerinin tarafsızlık yemini etmedikleri ve tarafsızlığın yitirildiğini belirterek, bu sandık sonuçlarının iptal edilmesini istedi.

Aslan, "Gerger merkezde seçmenlerin oy kullandıkları 1002 ve 1003 numaralı sandıklarda görev alan sandık başkanları, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının genelgesinde belirtildiği şekilde sandık kurulundaki üyelere yemin yaptırmadıklarından dolayı, sandık kurulu başkanları ve üyelerinin seçimde oy kullanan seçmenlere karşı tarafsızlıklarını yitirmişlerdir. Gerger merkezde kurulan 1002 ve 1003 numaralı sandıklarda seçimin iptalini istiyoruz. Bunun yanında sandık kurulu başkanları tarafından akli dengesi yerinde olmayan kişilere oy kullandırıldığı, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının Genelgesinde belirtildiği şekilde seçim yapılmadığı, mahkeme kararı ile varis atananların oy kullanamayacağı açık bir şekilde belirtilmiş iken, sandık kurul başkanlarının akli dengesi yerinde olmayanlara 6 kişiye oy kullandırılmıştır. Yukarıda belirttiğimiz usulsüzlüklerden dolayı, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının Genelgesinde belirtilen şartlarda oy kullanılmadığı ve demokratik bir seçim olmadığı ve seçimin doğru yapılmadığı kanaatindeyiz. Akli dengesi yerinde olmayan kişilere oy kullandırıldığından dolayı bu şekilde oy kullanılan sandıklarda seçimin iptalini istiyoruz" dedi.

Saadet Partisi ilçe Başkanı Emin Aslan ise, 1026, 1027 ve 1028 numaralı sandıklarda görev alan sandık başkanları, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının Genelgesinde belirtildiği şekilde seçim yapmadıklarını belirterek, "Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı genelgesinde oy kullanma işlemlerinin gizli, sayımın ise açık yapılacağına dair esaslar açıktır.Ancak bu sandıklarda oylar seçmen üzerinde baskı oluşturularak açık kullanılmıştır. Bu usulsüz işlemden dolayı sandık kurul üyeleri itiraz etmiş ve bu itirazlar esnasında kavga çıkmış ve kavga olmasından dolayı tutanaklar tutulmuştur. Belirtilen şartlarda oy kullanılmadığı ve demokratik bir seçim olmadığı ve seçimin doğru yapılmadığı kanaatindeyiz. Bu şekilde oy kullanılan sandıklarda seçimin iptalini istiyoruz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 18:49:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?