1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Gerger'e çok programlı lise binası

Gerger ilçesinde Gerger Kaymakamlığının başlatmış olduğu 'Eğitime Destek Kampanyası' çerçevesinde Gergerliler Yardımlaşma ve Kültür Derneği (GERSOY- DER) tarafından verilen destekle yeni bir lise binasının yapılacağı bildirildi.

Gerger Lisesi eski binasının yıkılma tehlikesinin bulunması nedeniyle ihtiyaç duyulan yeni bir lise binası için Gergerli iş adamları kolları sıvadı. Merkezi İstanbul'da bulunan Gergerliler Yardımlaşma ve Kültür Derneği (GERSOY-DER) üyelerinden oluşan Gergerli iş adamlarının maddi desteği alınarak yapılması planlanan lise binasının çok programlı lise olarak hizmet vereceği açıklandı. Gerger Kaymakamlığının başlatmış olduğu 'Eğitime Destek Kampanyası' çerçevesinde İstanbul'daki Gergerli iş adamlarının desteklediği kampanyada yapılması planlanan ve yaklaşık 2 milyon YTL' ye mal olması hedeflenen Gerger Çok Programlı Lise binası için Gergerli iş adamları 700 bin YTL maddi yardımda bulunduğu kaydedildi.

Gerger ilçesinin çok programlı bir lise binasına ihtiyacı olduğunu belirten Gerger Kaymakamı Şenol Koca, "Kampanyamız çerçevesinde yapımı kararlaştırılan 21 derslikli lise binamız 2009-2010 eğitim ve öğretim yılına hazır olacak şekilde ihalesi verilmiştir. İhaleyi alan şirket ile yaptığımız anlaşmada 400 günde okulun tüm inşaat işleri bitmiş ve eğitim-öğretime hazır şekilde teslim edilecektir. Başka bir aksilik çıkmadıkça gelecek eğitim-öğretim yılında Gerger'de 21 derslik çok programlı bir okul binamız ve bu okulun yeni öğrencileri ile yeni personeli olacaktır" dedi.

Gerger'de yaptırdıkları çok programlı lisenin yapılmasında en büyük etkenin devlet ile vatandaşın işbirliği olduğunu kaydeden Kaymakam Şenol Koca, "Öncelikle böyle bir lise binasına çok ihtiyaç duyulmaktaydı. Başlattığımız kampanya sayesinde İstanbul'daki Gergerli iş adamlarımız ve Gergerliler derneği üyelerinin desteği sayesinde ilçede yeni bir lise binasına kavuşuyor. İstanbul'daki Gergerliler ile bir araya geldiğimizde dernekleriyle üyeleriyle hemşehrileriyle herkes elini taşın altına koymaya kendine görev saydı. İnanıyorum, ne zaman Gerger için bir şey yapılmak istense hele bu yapılmak istenen de insanlığa faydalı bir şeyler ise elbette hiçbir Gergerli surat asmaz ve sırtını çevirmez herkes kendince elini yardıma uzatacaktır" diye konuştu.

Kaymakam Koca, okulun temel atma törenine Adıyaman Valisi Ramazan Sodan'ın katılacağını belirterek, böyle bir günde tüm Gergerlilerin bir arada olmasını istediklerini ve herkesin şimdiden temel atma törenine davetli olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 12:31:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?