6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Gerginlik arbedeye dönüştü

GERGİN BAŞLAYAN GENEL KURULDA ARBEDE

Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanlığı'nı Mustafa Salman 1 oy farkla kazandı. Seçim sonucuna yapılan itirazla başlayan gerginlik, arbedeye dönüştü.

171 delegeden 167'sinin oy kullandığı Adıyaman ESOB seçimlerinde yarışan eski başkan Mustafa Salman 84, diğer aday Ahmet Taş ise 83 oy aldı. Ahmet Taş ve taraftarları, sayımın yeniden yapılmasını istedi. Taş taraftarları, aynı renkten bir zarfa konulan çok sayıda pusulanın geçerli sayılmamasını istedi. Sandık kurulu başkanı aynı renkte tek zarf içerisindeki birden fazla olan oy pusulasının geçerli sayılacağını belirterek, yeniden sayım yaptı. Sonuç değişmeyince seçimi kaybeden Ahmet Taş, kendisini

destekleyen delegelere teşekkür ederek, seçimi kazanan başkana hayırlı olsun dileklerini illetti.

Daha sonra Mustafa Salman, Ahmet Taş'ın yanına gelerek, kendisiyle el sıkıştı. Mustafa Salman, Taş Ailesi'ne övgüler yağdırarak, bin kişinin üstünde istihdam sağlayan bir aile olduklarını ve genel kurulda kaybedenin olmadığını, kazananın 12 bin esnaf olduğunu söyşedi.

Daha sonra Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Nurettin Tolu, Kasaplar Odası Başkanı Nuri Anaç'ın kendisine genel kurulda hakaret ettiğini iddia ederek, özür dilemesini istedi. Bu esnada gerilen ortamda itişmeler olunca taraflar birbirine girdi. Arebedenin yaşandığı salonda tansiyon üst seviyeye çıktı. Polis ekiplerinin zamanında müdahalesi, olayın büyümesine engel oldu. Polis ekipleri tarafları birbirinden ayırarak, salonun dışına çıkarttı.

Mustafa Salman'ın başkanlığındaki yönetimi, Mustafa Turanlı, Sinan Turan, Mehmet Sivridaşdan ve Nuri Anaç oluşturdu. Ahmet Taş'ın seçim sonucuna itiraz edeceği öğrenildi.

GERGİN BAŞLAYAN GENEL KURULDA ARBEDE
GERGİN BAŞLAYAN GENEL KURULDA ARBEDE
GERGİN BAŞLAYAN GENEL KURULDA ARBEDE
GERGİN BAŞLAYAN GENEL KURULDA ARBEDE
GERGİN BAŞLAYAN GENEL KURULDA ARBEDE
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2010 Pazar 19:00:03
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 00:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?