1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Geriyatri polikliniği açıldı

Adıyaman'da uzun yıllardır eksikliği hissedilen Yaşlı (Geriyatri) Polikliniği Adıyaman Devlet Hastanesinde hizmete açıldı.

Adıyaman Devlet Hastanesi sağlık sektöründe hayata geçirdiği yeniliklere bir yenisini daha ekledi. 65 yaş ve üstü hastalara büyük kolaylık sağlayacak Geriyatri Polikliniği hizmete açılırken, bu hizmete en çok sıra beklemekten ve zaman kaybına uğramaktan kurtulan yaşlılar sevindi. Randevuya gerek kalmadan muayene olabilen yaşlılar, hizmet için hastane yetkililerine teşekkür ederken, yoğun ilgi gösterdi. Hemşirelerin refakatinde sağlık hizmeti alacak olan yaşlılar için açılan poliklinikte özel uygulamaların yer aldığı öğrenildi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ilk kez Adıyaman Devlet Hastanesi'nde başlanan uygulamayla ilgili açıklamalarda bulunan Başhekim Uzm. Dr. Mehmet İnan, "Hastanemizde modernleşme ve kalite performans çalışmalarına hız verdik. Hedeflimiz bölgenin en iyi devlet hastanesi olmaktır. Bu hizmetimizle birlikte hasta olan yaşlılarımıza birçok konuda kolaylık sağlayacağız. Hastanemize gelir gelmez kendileri için görevlendirilen personeller yaşlılarımıza yön vererek kolaylık sağlayacak" dedi.

Sağlıkta hizmet çıtasının her geçen gün yükselttiklerini dile getiren Başhekim İnan, "Sağlık alanında Adıyaman'a yapılan her hizmet bizleri mutlu ediyor. Çünkü Adıyaman halkı hizmetin en iyisine layık. Çabamız, gayretimiz Adıyaman halkını sağlık alanında yeniliklerle buluşturarak en iyi hizmeti sunmaktır. Bu uygulamanın diğer hastanelere örnek olmasını amaçlıyoruz" diye konuştu.

Geriyatri poliklinik doktoru Pratisyen Hekim Değer Öztuğ da, yaşlı hastalara işleri biten kadar refakat ettiklerini açıklarken, bu uygulama kapsamında internet üzerinden kayıt almayı amaçladıklarını ve bu uygulamayla yaşlıların internet üzerinde bütün bilgilerini görebileceklerini ifade etti. Ayrıcı Öztuğ sistemin tam olarak oturmamasına rağmen ilk günde 18 kişinin muayene edildiğini, sistemin oturmasıyla birlikte bu sayının günlük 50'nin üzerine çıkacağını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 18:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?