6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Gezici aşevi TIR'ı iftar verdi

İHH GEZİCİ AŞEVİ TIR'I ADIYAMAN'DA İFTAR VERDİ

İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) gezici aşevi TIR'ı Adıyaman'a geldi.

Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'ne kurulan gezici aşevi TIR'ı Adıyaman'da yüzlerce kişiye iftar verdi. İftar duasını İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü'nün yaptığı yemeğe İHH Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Bilgin, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Alkayış, İHH Gönüllüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Semazen gösterilerinin renk kattığı iftar programında birbirinden güzel ilahiler seslendirildi.

Yemek sonrası İHH'nın Adıyaman'daki çalışmaları hakkında bilgiler veren İHH Adıyaman Gönüllüsü ve Adıyaman İnsani Yardım Derneği Başkanı Abdurrahman Gürbüzcan, "Bir yıl aradan sonra bizlere tekrar bir arada iftar etme imkanı veren Allah'a hamd ediyor, bu organizasyona vesile olan İHH İnsani Yardım Vakfı yetkililerine teşekkür ediyorum. İHH İnsani Yardım Vakfımız aracılığı ile Adıyaman'da 200 Filistin'de 100 ve Bangladeş'te 50 olmak üzere 350 yetim çocuğu giydirdik. Yine bu mübarek ayda 300 aileye gıda yardımında bulunuldu. 300 çocuğumuza kırtasiye yardımında bulunuldu" dedi.

Pakistan'da yaşanan sel felaketine değinen Gürbüzcan, hala suların çekilmediğine dikkat çekti. Gürbüzcan, "Bilindiği gibi Pakistan'da bir insanlık drama yaşanıyor. Yaşanan sel felaketinde binlerce insan hayatını kaybetmiş, binlercesinin evi yıkılmış ve binlerce insan açlık ve sefaletin pençesinde adeta inim inim inlemektedir. Bu mübarek ramazan ayı hürmetine acı ve ızdırap içinde kalan Pakistanlı kardeşlerimize kardeşlik görevlerimizi yerine getirelim. Herkesin mutlaka yapacak bir yardımı vardır.

Yapacağımız yardımları küçümsemeyelim. Bir bardak su veya bir ekmek dahi olsa yardım etmekten geri durmayalım ve Pakistanlı kardeşlerimize yardım edelim. Onarın acılarını bir kardeş olarak hafifletelim" dedi.

İHH GEZİCİ AŞEVİ TIR'I ADIYAMAN'DA İFTAR VERDİ
İHH GEZİCİ AŞEVİ TIR'I ADIYAMAN'DA İFTAR VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 12:00:03
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 17:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?