1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Göksu Köprüsü'nde büyük tehlike

Adıyaman'ın batı illeriyle bağlantı noktası konumunda olan Göksu Köprüsü'nün ayakları çürüyerek havada kalınca köprüde büyük tehlike oluştu.

Adıyaman Gölbaşı Karayolu üzerinde bulunan ve Adıyaman için hayati öneme sahip olan Göksu Köprüsü'nün ayaklarında ki çürüme sürücüleri vatandaşları korkutmaya başladı. 24 yıl önce yapıldığı öğrenilen ve 200 metre uzunluğundaki Göksu Köprüsü'nün sütunlarının temel pabuçları tamamen çürüdü.

Köprünün ayaklarında aşınma ve erozyon nedeniyle kopmalar meydana geldi.11 açıklı (ayak direkli) köprünün 3 sütunu tamamen çürüyerek pabuçları parçalanırken, 6 sütunun da temel pabuçları boşta kaldı. Göksu Köprüsü'nün su akıntısının olduğu kısım çürümeye başladı.

Yoğun bir trafik akışının olduğu köprü üzerinden her gün yüzlerce aracın geçtiğini ve bir faciaya neden olmadan köprüde önlem alınmasını isteyen sürücüler, köprünün yıkılması halinde Adıyaman'ın batıyla bağlantısının kesileceğini ifade ettiler.
Yetkililerden, köprünün ayaklarında sorun olduğu, erozyon nedeniyle pabuçların havada kaldığını ve ayakların yeniden güçlendirilmesi gerektiği kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 12:32:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?