1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Gölbaşı Hastanesi'nde darp

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Hacı Mehmet Sever, Gölbaşı Devlet Hastanesi'nde bir doktor ve hemşirenin darp edildiğini iddia ederek, bu durumu kınadıklarını söyledi.

Alınan bilgilere göre, Gölbaşı Devlet Hastanesi'nde muayene olduktan sonra taburcu edilen ve ikamet ettiği evde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden kişinin yakınları, hastane içerisinde taşkınlık çıkartarak bir doktor ve hemşireyi darp etti. Bu durumu sendika olarak kınadıklarını dile getiren Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Hacı Mehmet Sever, olayı şöyle anlattı:

"Gölbaşı Devlet Hastanesi'ne gece gelen bir hasta muayene edildiği sırada kalp krizi geçirdiğinden şüphelenilmiş ve muayeneyi tamamlamak için uzman doktor çağırılmıştır. Uzman doktorun yaptığı müdahaleler sonrasında hastanın kardiyologa götürülmesi istenmiştir. Hastaya eğer istiyorsanız sizi hemen sevk edelim denilmiştir. Fakat hasta hayır ben iyiyim yarın bir doktora gider tedavimi en iyi şekilde yaptırırım demiştir. O gece hastaneden ayrıldıktan sonra tekrar fenalaşarak kalp krizi geçirmiş ve hastaneye tekrar getirilmiştir. Ama bu kez sağlık personelinin yapmış olduğu tüm müdahalelere rağmen hasta kurtarılamayıp hayatını kaybetmişti. Hasta vefat edince hasta yakınları sağlık personeline hakaretler ederek nöbetçi doktor ve hemşireyi darp etmişlerdir. Bu arada hastane başhekimi hastaneye çağrılmıştır. Hastaneye gelen başhekim olayları önlemek için o gece nöbetçi olan doktoru ve hemşireyi değiştirerek yerine başka sağlık personeli görevlendirmiştir."

Bu olayın net bilgilerini başhekim ve nöbetçi uzman doktordan aldıklarını kaydeden Başkan Sever, her ne sebeple olursa olsun insanların hayatını kurtarmayı ilke edinmiş tüm sağlık çalışanlarını darp edenleri ve bu olaya meydan verenleri şiddetle kınadıklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 18:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?