2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Gölbaşı Metem'in öğrenci sayısı arttı

Gölbaşı ilçesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Lisesi'nde (METEM), öğrenci sayısı arttı.

2006-2007 eğitim ve öğretim yılında 60 kişinin kayıt yaptırdığı METEM'e, 2007-2008 eğitim ve öğretimde yılında 180, 2008-2009 eğitim öğretim yılında ise 220 kişi kayıt başvurusunda bulundu. Gölbaşı METEM Lisesi Müdürü Aziz Recep Dülger, Meslek Liselerine ilköğretimden sonra bir yönlendirmenin olduğuna dikkat çekti. Dülger, şunları söyledi:

"Bu yönlendirme bu yıllarda kendisini gösteriyor. e-okul ile biz kayıt alıyorduk. e-okul kaydı belli sürede doldu, yoksa sadece e-kayıt sisteminden öğrenci sayımız 250 olacaktı. Biz bu yüzden bazı öğrencileri diğer liselere yönlendirmiştik. Daha sonra genelge yayınlandı e-kayıt dışında da öğrenci kaydı alıyoruz ve kayıtlarımız hala devam ediyor. Meslek Lisesine öğrencinin gelme sebebi, burada mezun olunca hem devlet kadrosunda hem de özel sektörde iş bulabiliyor. KPSS sınavından 60-65 puan alan öğrencilerimiz rahat bir şekilde mesleklerini icra ediyor. Normal Liselerden mezun olanlar 90 puan ile zor atanmakta. Ayrıca METEM'den mezun olan öğrencilerimiz sınavsız olarak MYO'ya giriyorlar. Şu ana kadar kendi bölümünü tercih eden öğrencilerimiz Meslek Yüksek Okullarına kayıt yaptırdı. Normal lise öğrencileri bir meslek yüksek okuluna kayıt için en az 270-300 puan alması gerekli. Ara eleman olarak yerleşen bir kaç öğrencimiz, burada öğretmen maaşından daha çok kazanabiliyor. Okulumuzdan 4 yıllık okullara da yerleşenler oluyor. Şu anda birinci sınıfta mevcutlarımız 45 ile 50 arasında değişiyor" dedi.
Dülger, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Öğrenci sayımızı şu anda 550 ve 20 şubemiz var ancak bu şubelerden 5 tanesi atölye olarak çalışıyor. Bunun nedeni de okuldan geçen yıl mezun vermememiz ve 1.sınıfların kaydının çok olması. Sınıfları dönüşümlü olarak kullanıyoruz. Okulumuzdaki öğrenciler staj için 3 gün bazı kurumlarda çalışıyor. Bazı sınıflarımız da 2 gün atölyede oluyor. Atölyeye ve staja giden öğrencilerden boşalan sınıflar için düzenleme yapıp bu şekilde ders yapıyoruz. Eğer çok sıkışırsak ikili öğretime geçeriz. Ama ikili öğretimde de şöyle bir sıkıntımız var. Köylerden gelen öğrenciler derslere yetişemeyebilir. Çünkü o zaman da dersi sabah 07.00'de başlatmak gerek, bu da sıkıntı yaşatır. Öğleden sonra saat 13.00 olsa öğrenciler için çok geç oluyor. Gerekirse iki atölyenin ortasına bir sınıf açarız."

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 17:55:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?