1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Gölbaşı'nda 3 ayda 16 işyeri kapandı

Gölbaşı Esnaf Odası Başkanı Mustafa Girişit, dünyadaki ekonomik krizin her yerde olduğu gibi Gölbaşı'nda da esnafı olumsuz etkilediğini söyledi.

Girişit, yaptığı açıklamada, Türkiye’de de ekonomik krizin olumsuz etkilerinin yaşandığını belirtereke, “Bu kriz daha çok bizim küçük esnafımızı etkiliyor. Bu küçük esnaflarımız şu anda çok zor durumda. Esnaflarımızın bu zor durumdan kurtulması için esnaflarımıza faizsiz bir kredi veriliyor. Yılbaşından sonra da küçük esnafımıza bu cansuyu kredisinden verilmesini bekliyoruz. Eğer bu kredi olmazsa işsizlik daha da artacak. Gölbaşı esnafının durumu iyi değil, halkın alım gücü pek yok. Daha önceleri Gölbaşılı esnafın yüzünü yurt dışındaki vatandaşlarımız güldürüyordu ama şimdi onlarda da para yok. Bu kriz tüm dünyayı etkiliyor. İlçemizde organize sanayinin hemen canlanması gerekmektedir. Biz Esnaf Odası başkanlığı olarak sürekli görüşüyoruz ve işyeri kapatmamaları için onlara destek vermeye çalışıyoruz. Ancak bizim 850 esnafımızdan 2008 yılında 51 esnafımız kepenk kapattı ve son 3 ay içerisinde ise 16 esnafımız dükkanını kapattı. 2009 yılının esnafımız için daha zorlu geçeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Mustafa Girişit, "Gölbaşı’nda fabrika olmadığı için küçük iş yerleri açılıyor ancak vatandaşta para olmadığı için iş yapamayan esnaf kendisi battığı gibi karşısındaki esnafı da batırıyor. Devletin aldığı vergiler yüksek. İstanbul-Beyoğlu yada İzmir, Ankara gibi şehirlerde esnaflık yapan insanla Adıyaman-Gölbaşı ilçesinin herhangi bir köyündeki esnaf aynı olmamalı. Özellikle Bağ-Kur bizim gibi kalkınmakta öncelikli illerde bu prim düşürmelidir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 13:37:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?