1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Gölbaşı'nda balıklar neden ölüyor?

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi Azaplı ve Gölbaşı gölünde meydana gelen balık ölümleriyle ilgili Kaymakam Bünyamin Yıldız açıklamada bulundu.

Gölbaşı Kaymakamı Bünyamin Yıldız, Azaplı ve Gölbaşı gölünde yaşanan balık ölümlerinde olağanüstü bir durum olmadığına dikkat çekti. Kaymakam Yıldız, "Göllerde durağanlık var, durağanlığın olduğu yerde de mutlaka balık ölümlerine rastlıyoruz. Bizim gördüğümüz sebep ise göller içerisinde yosunlanma ve sazlık olduğu için karbondioksit bakımından zengin. Kanallarda oksijen oranı biraz daha düşüktür. Göllerimizde bunlara bağlı olarak düşük oksijenin olması ve sazlıkların yoğun olduğu yerlerde karbondioksit oranın yüksek olması göllerimizde balık ölümlerinin olmasına neden oluyor.

Zaman zaman rastlanabilecek bir durum gibi gözüküyor ancak en büyük sıkıntılarımızdan birisi de merkez kanalizasyonunun dolaylı olarak göle ve kanallara ulaşması da balık ölümleri için önemli bir faktördür. Bunun için Gölbaşı Gölleri Tabiat Parkı gelişim planı içinde artık müdahalelerin önlenmesi ve kanalizasyon sisteminin bir arıtmaya kazandırılması için uyarı ve ikazlarımızı ilgili yerel idarelere yapacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 16:09:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?