1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Gölbaşı'nda doğa gezisi

Dünya Çevre Haftası nedeniyle Adıyaman Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından Gölbaşı ilçesinde bulunan Gölbaşı Gölleri tabiat parkı ve göl kıyısına doğa gezisi düzenlendi.

Adıyaman Çevre ve Orman Müdürlüğü, Gölbaşı Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığı'nın birlikte organize ettiği doğa gezisi Gölbaşı Gölleri tabiat parkı ve göl kıyısında gerçekleşti. Geziye, Vali Ramazan Sodan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salık, Gölbaşı Kaymakamı Bünyamin Yıldız, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, bazı kamu kurum ve kuruluşların amirleri, sivil toplum kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Doğa gezisi kapsamında ilk olarak Azaplı Gölü ile İnekli Gölü'nü gezen heyet daha sonra Gölbaşı Gölleri tabiat parkı kuş gözlem kulesinde bulunan teleskopla göl üzerinde gezen kuş çeşitlerini seyrettiler.

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi sınırları içerisinde bulunan Gölbaşı, Azaplı ve İnekli Gölleri'nde yapılan araştırmalarda bugüne kadar 63 kuş çeşidinin tespit edildiğini belirten Vali Ramazan Sodan, 2006 yılı sonu itibariyle Adıyaman Gölbaşı Gölleri, sulak alanları adıyla çalışmalara başlanıldığını belirterek, “Bu çalışmalar hızlı bir şekilde devam ederek 2007 sonu itibariyle yönetim planı hazırlamasının ardından, koruma bölgesi haritası oluşturulmuş ve Bakanlar Kurulunun kararıyla 2008 yılında Gölbaşı Gölleri Tabiat Parkı olarak ilan edilmiştir.

Gölbaşı Gölleri tektonik olup, doğal oluşumuyla ve bünyesinde barındırdığı çok sayıda kuş türüyle sulak alan ekosistemi olarak peyzaj değerine sahiptir. Bu alanlar, kuşların yoğun olduğu mevsimlerde kuş gözlemi yapılması, seyir terasları oluşturularak, göl manzarasının izlenmesi, oltayla balık avlanması, göl etrafında yürüyüş yapılması gibi etkinliklerin yapılabileceği bir mekandır" dedi.

Geziye katılanlar daha sonra, doğa gezisi kapsamsında göllerin etrafında 3 kilometrelik bir alanda yürüyüş yaparak, göl etrafında dolaşan kuş çeşitlerini seyrettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 11:10:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?