6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Gönül köprüsü kuruldu

AKSARAYLI ÖĞRENCİLER ADIYAMANLI KARDEŞLERİ İLE BULUŞUYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında Aksaraylı öğrenciler Adıyaman'a geldi.

Adıyaman Anadolu Öğretmen Lisesi önünde karanfillerle karşılanan 171 kişilik öğrenci grubunu Vali Yardımcısı Yakup Güney, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Tanrıverdi tarafından karşılandılar. Öğrencilere tek tek karanfil verildikten sonra okulun toplantı salonuna alınarak, kısa bir toplantı düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, bu yıl ülke genelinde 100 bin öğrencinin katılacağı proje çerçevesinde Adıyaman'a yaklaşık 170 öğrenci geldiğini belirterek, "Öğrencilerimiz umarım ilimizde huzurlu bir hafta geçirirler. Doya doya gezer ve eğlenirler. Her öğrenci gruplarının birer rehber öğretmeni olacak. Burada ailelerle tanışacaklar. Diyaloglar kurulacak, gelecekte birbirleriyle haberleşecek, telefonlaşacaklar. Bütün bunların kalıcı dostlukların başlangıcı olacağına inanıyorum" dedi.

Vali Yardımcısı Yakup Güney ise, öğrencilere 'Hoş geldiniz' diyerek başladığı konuşmasında "Bu proje ile yeni dostluklar, arkadaşlıklar kuracaksınız. Bu arkadaşlıkların gelecekte ömür boyu devam etmesini temenni ediyorum. Ülkemizin doğusunda ve batısında veya farklı bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımızın aslında birbirlerinden farkı olmayan sadece doğum adresi hanesinde farklı farklı illerin isimlerinin yer almasından ibaret olduğu bilinen bir gerçektir. İşte bu proje çerçevesinde bu kardeşlik duyguların

pekişmesi sağlanacaktır" şeklinde konuştu.

AKSARAYLI ÖĞRENCİLER ADIYAMANLI KARDEŞLERİ İLE BULUŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 16:54:02
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 18:08:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?